Liity jäseneksi
eAsiointi

Koronavirus – ohjeita fysioterapeuteille

Kokoamme tänne koronavirustilanteeseen liittyvää ohjeistusta fysioterapeuteille sitä mukaan, kun uutta tietoa on saatavilla.

Miten asiakkaita tulisi ohjeistaa?

Terveydenhuoltoalan ammattilaisten tulee rauhoitella asiakkaita. Fysioterapiapalveluita on mahdollista käyttää valtionhallinnon ja terveysviranomaisten ohjeet sekä palvelun tarjoajien omat linjaukset huomioiden. Ohjeistukset karanteenista, hyvästä hygieniasta sekä oireettomuudesta tulee huomioida.

Mistä voi saada lisätietoa ?

Valtioneuvosto tarjoaa yleisneuvontaa koronaviruksesta numerossa 0295 535 535  arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnan lisäksi neuvontaa saa myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163.

Tilanne muuttuu jatkuvasti. Valtionhallinto ohjaa toimintaa. Ajankohtaisen tiedon löydät valtioneuvoston sivuilta: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Hyödyllistä tietoa muilta järjestöiltä

» Suomen Yrittäjien ohjeet koronavirustilanteessa

» Elinkeinoelämän Keskusliiton ohjeet koronavirustilanteessa

 

Fysioterapeutit ja korona

Fysioterapeutit ja korona on henkilökuvasarja, jossa esitellään fysioterapeuttien koronavirusepidemian myötä muuttunutta arkea.

Lue lisää

Fysioterapiasuositus COVID-19

Kansainvälinen asiantuntija- ja tutkijaryhmä on laatinut akuutin sairaanhoidon fysioterapiaan liittyvän fysioterapiasuosituksen koskien koronavirukseen sairastuneiden hoitoa ja kuntoutusta. Suosituksen ydinasiat on tiivistetty tänne.

Lue lisää

Fysioterapeutin työ poikkeustilanteessa

Tämän otsikon alle on koottu mm. viranomaisten ja Kelan linjauksiin liittyviä tulkintoja sekä muuta tietoa poikkeustilan vaikutuksista fysioterapeutin käytännön työhön, työnkuvaan ja työmenetelmiin.

(osiota päivitetty 13.5.2020)

Lue lisää

Koronavirus ja fysioterapia / webinaari palkansaajille

Järjestimme webinaarin sekä yrittäjille että palkansaajille 23.3.2020. Täältä löydät linkin tallenteelle sekä koosteen osanottajien esittämistä kysymyksistä.

(päivitetty 3.4.2020)

Lue lisää

Koronavirus ja fysioterapia / webinaari yrittäjille

Järjestimme webinaarin sekä yrittäjille että palkansaajille 23.3.2020. Täältä löydät linkin tallenteelle sekä koosteen osanottajien esittämistä kysymyksistä.

(päivitetty 25.3.2020)

Lue lisää

Lomautukset ja työttömyysturva

Tämän otsikon alle on koottu lomautuksiin ja työntekijöiden lomauttamiseen sekä työttömyysturvaan liittyvää ohjeistusta.

(päivitetty 17.4.2020)

Lue lisää

Yrittäjien rahoitustuki

Koronavirusepidemian aiheuttamien vaikeuksien helpottamiseksi on luotu erilaisia rahoitusmalleja eri kokoluokkien yrityksille, aina yksinyrittäjistä lähtien.

(päivitetty 31.3.2020)

Lue lisää

Opiskeluun liittyviä kysymyksiä

(päivitetty 22.4.2020)

Lue lisää