Liity jäseneksi
eAsiointi

Ajankohtainen työmarkkinatilanne

Tällä sivulla seurataan fysioterapeuttien työmarkkinatilannetta. Oheisesta kartasta näet maakunnittain fysioterapian avoimet työpaikat, työttömät työnhakijat, kaikki työnhakijat sekä työnhakijat yhtä työpaikkaa kohden (suhdeluku). Jos suhdeluku on alle yhden, tarkoittaa se että työnhakijoita on vähemmän kuin vapaita työpaikkoja, eli työntekijöistä on pulaa. Jos suhdeluku on yli yhden, tarkoittaa se että työnhakijoita on enemmän kuin työpaikkoja, eli työpaikoista on pulaa. Vaihda karttanäkymää pudotusvalikosta (piilota näkymä kartan oikeasta alakulmasta). Jos maakunnan kohdalla ei ole tietoja, niitä ei ole ollut saatavilla.

Kuukausikatsaus

Toukokuu 2022

Keski-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Lapissa, Pohjois-Karjalassa, ja Pirkanmaalla on pulaa työpaikoista. Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa on puolestaan pulaa työntekijöistä. Avoimia työpaikkoja oli eniten Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Etelä-Savossa. Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa oli eniten työttömiä. Kaikkiaan Toukokuussa 2022 koko suomessa oli noin 400 työtöntä fysioterapeuttia ja saman verran avoimia työpaikkoja.

Tiedot päivitetty 22.6.2022

Seuraava päivitys 31.8.2022

 

Työmarkkinatilastojen julkaisuaikataulun löydät täältä ja viimeisimmät tilastot täältä.

 

Pitkän aikavälin muutokset

Työttömien työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen määrä on ollut työntekijöiden kannalta epäedullinen 2000-luvun alkupuolelta lähtien. 2010-luvulla työttömien määrä oli selvästi suurempi kuin avoimien työpaikkojen määrä. Koronaviruspandemian vaikutus näkyy vuoden 2020 voimakkaana piikkinä. Keväällä 2020 lähes 2 000 fysioterapeuttia oli lomautettuna.

Maaliskuussa 2022, ensi kertaa lähes 15 vuoteen, työttömiä työnhakijoita oli vähemmän kuin avoimia työpaikkoja.

 

Työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat 1/2006 – 5/2022

 

Täältä löydät avoimia työpaikkoja

Työntekijöitä haetaan myös sosiaalisen median erilaisissa ammattilaisryhmissä.

Ajankohtainen työmarkkinatilanne

Juho Korpi

kehittämisasiantuntija
(yksityinen sektori, yhteiskunnalliset asiat, julkiset hankinnat, kirjaaminen)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi
KorpiJuho

» Lähetä suojattu sähköposti
(muista lisätä viestiin puhelinnumerosi, saat siihen turvapostin salasana)

Lomalla 4.7.-14.8.2022.
[turvapostit eivät välity loman aikana eteenpäin]