Liity jäseneksi
eAsiointi

Muut toimet

Yrittäjän vakuutukset

Suomen Fysioterapeutit on vakuuttanut jäsenensä Turvassa. Liitto on ottanut varsinaisille jäsenilleen ammatilllisen vastuuvakuutuksen (*, potilasvakuutuksen (** ja järjestötehtävissä voimassa olevan järjestövakuutuksen. Lisäksi saat suoraan liiton kautta oikeusturvan, joka on sitä parempi, mitä pitempään jäsenyytesi on jatkunut katkoksitta.

» Lue lisää yrittäjien jäsenetuvakuutuksista ja niihin liittyvistä rajoituksista

Mikäli tarvitset vakuutustodistusta esimerkiksi kilpailutuksia varten, voit ladata ne tämän sivun alaosasta kirjauduttuasi sivustolle ensin jäsentunnuksillasi (samat tunnukset, joilla käytät eAsiointia). Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit luoda ne täällä.

Huomioi myös, että jäsenetujen kautta saamasi vakuutukset eivät kata yritystoimintaa kokonaisuudessaan. Kannattaa keskustella vakuutusyhtiön kanssa, mitä muuta turvaa mahdollisesti tarvitset jäsenetuvakuutusten lisäksi.

Työterveyshuolto ja sairaskuluvakuutus

Yrittäjänä voit täydentää omaa terveydenturvaasi työterveyshuollon avulla. Yrittäjänä toimiva voi tehdä työterveyshuollon sopimuksen sitä tuottavan tahon kanssa. Pienimmillään tarjolla on lakisääteinen työterveyshuolto, joka sisältää terveystarkastukset ja ohjauksen/neuvonnan. Laajimmillaan siihen voi sisällyttää myös sairaanhoidollisen puolen. Kela korvaa osan näistä kustannuksista korkeammalla prosentilla ja kulujen ylittäessä Kelan määrittelemän korvauskaton, yksinyrittäjä voi hakea loppuosaan yksityishenkilönä Kela-korvauksen. Loput kulut voi laittaa yrityksen vähennyksiin. Työnantajana toimivalla on korkeampi korvauskatto ja hänenkin kohdallaan kaikki ylimenevät työterveyshuollon kulut ovat verovähennyskelpoisia.

Voit myös täydentää terveydenturvaasi vakuutusyhtiöiden tarjoamalla sairaskuluvakuutuksella. Näistä kannattaa kysyä tarjouksia suoraan vakuutusyhtiöistä.

Jäsenlajimuutos Suomen Fysioterapeutteihin

Liittoon tulee tehdä jäsenlajimuutos, jotta yrittäjä pääsee liiton jäsenetuihin kuuluvan vakuutusturvan piiriin. Lähetä muutostiedot mieluiten sähköpostilla osoitteeseen toimisto@suomenfysioterapeutit.fi.