Liity jäseneksi
eAsiointi

Tuloksia vai toistoja? – Koulutuskiertue 2021

Nyt jo kolmatta kertaa toteutettava Suomen Fysioterapeuttien jäsenille suunnattu koulutuskiertue järjestetään tänäkin vuonna kokonaan verkkolähetyksinä. Syys-lokakuussa järjestettävän Tuloksia vai toistoja? -webinaarisarjan teemana on  fyysinen aktiivisuus fysioterapiassa.

Sarja sisältää kuusi erillistä luentoa – johdanto aiheeseen ja viisi teemakohtaista luentoa. Webinaarit ovat katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena.

Lapset ● Mieli ● Neuro ● Syöpä ● Ikääntyneet

Puhujina Tommi Vasankari, Tuija Luhtala, Juho Korpi, Marianne Himberg, Annette Collin  ja Tarja Kinstedt.

Yhteistyökumppanimme Tempur arpoo jokaisen webinaarin jälkeen ilmoittautuneiden kesken kaksi tyynylahjakorttia!

Osallistumismaksut:

  • Suomen Fysioterapeuttien jäsenet 25 € / webinaari tai 100 € / koko sarja (*
  • Muut kuin liiton jäsenet 50 € / webinaari tai 200 € / koko sarja
  • Suomen Fysioterapeuttien opiskelijajäsenet 0 €

*) Työstä poissa olevat Suomen Fysioterapeuttien jäsenet saavat 50% alennuksen koodilla 50ALE.

 

Kiertueohjelma:

5.10.2021 klo 13-15
Tommi Vasankari: Yleistä fyysisestä aktiivisuudesta sekä sen taloudellisista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista

Sarjan avausluennolla käydään läpi yleisesti fyysistä aktiivisuutta sekä sen taloudellista ja yhteiskunnallista vaikutuksia.

LLT, liikuntafysiologian dosentti ja terveystieteiden professori Tommi Vasankari toimii UKK-instituutin johtajana ja Tampereen yliopiston osa-aikaisena professorina. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. Turun yliopistossa terveysliikunnan professorina, THL:n tutkimusprofessorina ja Suomen Urheiluopiston lääkäriaseman johtajana. Vasankari on toiminut lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä liikunnan, urheilun ja terveyden saralla. Hän on toiminut mm. WHO:n Euroopan terveysliikuntaverkoston puheenjohtajana ja Euroopan komission terveyttä edistävän liikunnan asiantuntijaryhmässä. Vasankari toimii parhaillaan Suomen Diabetesliiton hallituksen puheenjohtajana ja Suomen Palloliiton lääketieteellisen valiokunnan puheenjohtajana.

» Tilaa tallenteen katseluoikeus tästä


7.10.2021 klo 15-17
Marianne Himberg: Voiko fyysinen aktiivisuus  ja liikunta olla ”lääkettä” syöpään sairastuneelle?

Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden tulisi olla olennainen osa syöpään sairastuneen arkea. Mutta tiedätkö miksi? Marianne Himberg kertoo luennollaan liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden hyödyistä ja merkityksestä sekä suunnittelun erityispiirteistä syöpään sairastuneilla. Samalla luodaan katsaus siihen, miten syöpään sairastuneiden fyysistä aktiivisuutta on edistetty kansainväliseesti. Koulutus tarjoaa käytännön potilasesimerkkejä, kokemuksia syöpähoitojen aikaisesta liikuntainterventiotutkimuksesta, vinkkejä omaan työhön sekä tulevaisuuden tarpeiden arviointia.

Syöpäsairauksien ja liikunnan teemaan sekä päivittäisessä työssään että YAMK-lopputyössään perehtynyt fysioterapeutti Marianne Himberg työskentelee syöpää sairastavien parissa Turun Yliopistollisessa keskussairaalassa. Hän toimii myös liikuntasuunnittelijana Läntisessä Syöpäkeskuksessa.

» Tilaa tallenteen katseluoikeus tästä


11.10.2021 klo 13-15
Annette Collin: Miten ”kännykkänuori” / -lapsi motivoidaan liikkumaan?

Kännykät ja erilaiset mobiilisovellukset ovat nuorten ja lasten päivittäistä arkea. Digitaalista maailmaa kannattaa hyödyntää myös fysioterapiassa. Annette Collinin luennolla kurkistetaan pelien, appien ja somekanavien maailmaan. Miten niitä voidaan hyödyntää nuorten tavoittamiseksi? Entä miten koronaepidemia on vaikuttanut lasten ja nuorten aktiivisuuteen?

Fysioterapeutti ja psykofyysinen fysioterapeutti Annette Collin on työskennellyt valmistumisestaan vuonna 2009 lähtien lasten ja nuorten fysioterapian parissa, pääosin HUS:n lastenklinikalla ja uudessa lastensairaalassa. Hän on toiminut laajasti aina pediatriasta tehohoitoon ja neurologiaan. Viimeisten vuosien aikana hän on syventynyt lasten kipuun ja toiminnallisiin oireisiin. Tällä hetkellä Collin työskentelee HUS:n uuden lastensairaalan kansallisessa Kipukeskuksessa. Työssä korostuu lasten ja nuorten kohtaaminen sekä motivoiminen kuntoutukseen ja fyysiseen aktiivisuuteen.

» Tilaa tallenteen katseluoikeus tästä


15.10.2021 klo 13-15
Tuija Luhtala: Syöminen, ruoka ja keho suhteessa liikuntaan

Luennolla pohditaan syömiseen sekä ruoka-, keho- ja liikuntasuhteeseen liittyviä asioita sekä sitä, miten voisimme paremmin huomioida näitä asioita kohtaamisissamme. Miten paino otetaan puheeksi ja onko siitä aina edes puhuttava? Tuija Luhtala kyseenalaistaa liikunnan linkittämisen painoon ja syömiseen. Luennolla kuulet, miksi.

Lähes 20 vuotta ammatinharjoittajana työskennellyt psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti Tuija Luhtala on löytänyt työlleen tukea sensomotorisesta traumapsykoterapiasta. Hän on työskennellyt mm. nuorisopsykiatrialla sekä syömishäiriöiden hoitoon erikoistuneessa yksikössä. Tällä hetkellä hän toimii Syömishäiriöliiton toiminnanjohtajana.

» Tilaa tallenteen katseluoikeus tästä


20.10.2021 klo 15-17
Tarja Kinstedt: Mistä motivaatio ikääntyneiden harjoitteluun? Yksin, ryhmässä tai kotona.

Monipuolinen, oikea-aikainen ja arkea tukeva kuntoutus tuo merkitystä harjoitteluun. Konkreettiset tavoitteet motivoivat harjoittelua ja helpottavat seurantaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa

Pitkän ja monipuolisen työuran geriatrisen kuntoutuksen parissa tehnyt muistikuntoutuksen asiantuntija, fysioterapeutti Tarja Kinstedt kokee oppineensa paljon käytännön työssään. Hän on osallistunut muistisairaiden kuntoutuksen kehittämiseen myös tutkimusprojektien kautta.

» Tilaa tallenteen katseluoikeus tästä


28.10.2021 klo 13-15 (Huom! Muuttunut päivämäärä!)
Juho Korpi: Onko liike aina lääke? ​- Fyysinen aktiivisuus hermoston ja lihasten sairauksissa

Mitä tiedetään fyysisen aktiivisuuden eduista väestöllä, jolla on hermoston tai lihaksiston toimintaa haittaavia vikoja, vammoja tai sairauksia? Mitä esteitä fyysiselle aktiivisuudelle on? Miten fyysistä aktiivisuutta voidaan edistää?

Fysioterapeutti, TtM Juho Korpi työskentelee tällä hetkellä Suomen Fysioterapeuttien kehittämisasiantuntijana. Hänen aiempaan työuraansa ovat kuuluneet mm. opetusvuodet Turun Ammattikorkeakoulussa sekä työ neurologisten asiakkaiden parissa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Korpi on kiinnostunut etenevien neurologisten sariauksien ja lihassairauksien kuntoutuksesta sekä erityisesti fyysisen aktiivisuuden merkityksestä eri sairauksien primääri-, sekundaari- ja tertiääripreventiossa.

» Tilaa tallenteen katseluoikeus tästä