Jäsenalue
eAsiointi

Liiton hallituksen vaalit 2018

Liiton hallitus kausille 2019-2021 valitaan edustajiston kokouksessa Kirkkonummella 23.-24.11.2018. Ehdokkaille esitettiin seuraavat kolme kysymystä, joihin he vastaavat alla:

 1. Lyhyt esittely itsestäsi (ikä, mistä tulet, työkokemuksesi fysioterapeuttina)
 2. Kaksi tärkeintä asiaa, joita ajaisit eteenpäin liiton hallituksessa/varapuheenjohtajana/puheenjohtajana
 3. Miten vietät vapaa-aikaasi?

Ehdokkaat puheenjohtajistoon

Tiina Mäkinen

 1. Olen Tiina Mäkinen, 38 vuotta. Asun perheeni kanssa Maskussa. Minulla on toimi TYKSin Asiantuntijapalveluissa. Olen toiminut pitkään fysioterapeuttina Lastenklinikalla. Nyt lähes neljä vuotta olen toiminut liiton puheenjohtajana.
 2. Fysioterapiasta on enemmän näyttöä kuin koskaan ennen. Meidän pitää näyttää nykyistä laajemmin asiantuntemuksemme ja kasvattaa sen myötä alan arvostusta. Fysioterapeutteja pitää saada enemmän esimerkiksi kouluille ja päivystystoimintaan. Fysioterapeutin suoravastaanottotoimintaa pitää laajentaa ja kehittää. Kun teemme tämän yhdessä, kollegiaalisuus huomioiden, vain taivas on meille rajana 😊 Hups, onko tässä jo enemmän kuin kaksi asiaa, eikai 😊.
 3. Viimeisten vuosien aikana vapaa-aikaa ei juuri ole ollut. Elämä on aika pitkälti fysioterapiaa. Silloin kuin on hetkiä, niin lasten harrastukset vievät jäähalleille. Omasta liikkumisesta ja sen riemusta yritän pitää kiinni, toisinaan ehdin kuunnella tai lukea kirjoja. Kaikki on lopulta aika balanssissa, kun asennoituu oikein.

Hakee: puheenjohtajuus

Mauri Katajisto

 1. 32-vuotias kolmen lapsen isä Maskusta. Olen valmistunut Turun AMK:sta vuonna 2010 ja työskennellyt lähes koko työurani Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa. Viimeiset pari syksyä olen päätyöni ohella tehnyt Suomen Fysioterapeuteille Mauri Was Here -kiertuetta, jonka myötä fysioterapeutit ja alan opiskelijat ympäri Suomea ovat tulleet hyvin tutuiksi. Suomen Fysioterapeuttien edustajistossa olen toiminut viimeiset kolme sekä Kuntoutusalan Asiantuntijoiden hallituksessa kaksi vuotta. Tällä hetkellä olen päätyöstäni opintovapaalla Hyvinvointiteknologian YAMK opintojen takia, jonka lisäksi työskentelen tämän syksyn ajan sairausloman sijaisena Suomen Fysioterapeuttien toimistolla toteuttaen ja samalla kehittäen liittomme jäsenpalvelua.
 2. Liittoon järjestäytymisasteen nouseminen sekä fysioterapia -brändin tunnettavuuden lisääntyminen.
 3. Kaiken vapaa-aikani vietän yhdessä perheeni kanssa yhteisiä asioita tehden.

Hakee: varapuheenjohtajuus, varsinainen jäsenyys

Anu Pollari

 1. Olen 43-vuotias äänekoskelainen nainen. Olen työskennellyt koko työurani (18v) perusterveydenhuollon fysioterapeuttina Saarijärvellä. Työhistoriani ajan olen tehnyt työtä apuvälinepalvelussa, lääkinnällisessä kuntoutuksessa, osastotyössä ja avofysioterapiassa. Viimeiset viisi vuotta olen toiminut suoravastaanottofysioterapeuttina ja lisäksi työhöni kuuluu kiireetön vastaanotto kaiken ikäisten parissa terveyskeskuksessa ja kouluterveydenhuollossa.
 2. Olen ollut liiton hallituksen jäsen kaksi kautta eli kuuden vuoden ajan ja Keski-Suomen fysioterapeuttien puheenjohtaja yhdeksän vuotta (3/2018 asti). Haluan vahvistaa liiton roolia fysioterapeuttien omana ammattiliittona sekä lisätä yhteenkuuluvuutta jäsenten, yhteisöjäsenten ja liiton välillä. Haluan olla yhteisöjäsenten sparraaja.Toisena asiana haluaisin vahvistaa kansalaisten tietoisuutta fysioterapiasta kansalaisviestinnän avulla, koska edelleen fysioterapia ja sen vaikuttavuus ei tavoita kansaa. Tämän kautta pyrkisimme vaikuttamaan mm. fysioterapeuttien työllisyyteen.
 3. Vietän vapaa-aikaani kuskaamalla lapsia harrastuksiin, liikkumalla luonnossa, joogaamalla kotona ja lukemalla. Lisäksi olen innokas twiittaaja 😊 @anu­­_pollari

Hakee: varapuheenjohtajuus, varsinainen jäsenyys

Ehdokkaat hallituksen varsinaisiksi jäseniksi ja varajäseniksi

Tanja Balk

 1. Olen 31-vuotias ja tulen Helsingistä. Fysioterapeuttina olen työskennellyt 7 vuotta pääasiassa psykiatrian parissa. Olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan ja kerrytän osaamistani vuosittain alan koulutuksissa. Tällä hetkellä työskentelen fysioterapeuttina erikoissairaanhoidossa aikuisten mielialahäiriöpotilaiden parissa sekä ammatinharjoittajana Vantaan vankilassa.PSYFY:n hallituksessa olen ollut mukana 6 vuotta, joista kaksi viimeistä puheenjohtajana.
 2. Minulle tärkeitä teemoja ovat yhteistyö ja fysioterapia-alan kehittäminen. Nämä kaksi avattuna: Osaavien kollegoiden nosto, alan tiedon tuottaminen ja jakaminen, kuntoutuksen taloudellinen merkitys ja vaikuttavuus yhteiskunnassa ovat teemoja joita haluan tukea ja viedä eteenpäin. Fysioterapeuttien osaaminen ja fysioterapian vaikuttavuus vakuuttaa kollegat ja kuntoutujat, miten vakuutamme kaikki muut, etenkin maksajan?
 3. Vapaa-aikani kuluu ystävien parissa, ulkoillen, kuntosalilla, maalatessa ja lukupiirin kirjojen kanssa sohvan nurkassa. Osa vapaa-ajasta menee myös PSYFY:n toimintaan sekä kansainväliseen yhteistyöhön. Lempipaikkojani palautumiseen on menrenranta tai pieni galleria. Maalatessa pääsee irti arjesta ja pukiessani maalinsotkuisen mekon päälleni on mieli jo värien ja kehon liikkeen maailmassa.

Hakee: varsinainen jäsenyys, varajäsenyys

Robin Blomberg

 1. Olen Robin Blomberg, asuun Sipoossa ja työskentelen fysioterapeuttina HUSin Meilahden sairaalassa. Pääasiallisesti työskentelen sydänpotilaitten kanssa kardiologisilla osastoilla. Fysioterapeutiksi olen valmistunut Arcadasta 2011.
 2. Minusta olisi tärkeää, että liitto tekisi tiivimpää yhteistyötä myös sellaisten fysioterapiajärjestöjen kanssa, jotka eivät tällä hetkellä ole liiton yhteisöjäseniä tai erikoisalayhdistyksiä (esim. Suomen Äitiysfysioterapeutit ja Suomen Sydänfysioterapeutit). Taloudellista edunvalvontaa pitää vielä kehittää ja olisi esim. tärkeää saada fysioterapeutteja luottamusmiestehtäviin julkisella puolella.
 3. Tällä hetkellä kaksi pientä tytärtä ja talonrakennusprojekti varmistavat sen, ettei vapaa-aikaa ole kovinkaan paljon. Silloin kun muilta kiireiltä ehdin, nautin frisbeegolfin pelaamisesta.

Hakee: varajäsenyys

Jessica Harju

 1. Jessica Harju, 26 vuotta, Kokkola. Olen työskennellyt fysioterapeuttina 3,5 vuotta Medirexillä yksityisellä sektorilla.
 2. Fysioterapeutin tule-suoravastaanottokoulutuksen suosituksen mukaisen koulutuksen valvonta, järjestettävien koulutusten sisältöjen ja laajuuden yhdenmukaisuudesta huolehtiminen suoravastaanottotoiminnan merkityksen muuttuessa Sote-uudistuksessa. Fysioterapiakoulutuksen kehittäminen lähemmäs työelämän vaatimuksia korostamalla tutkimusnäyttöön perustuvaa fysioterapiaa, kliinistä näyttöä ja asiakaslähtöisyyttä jo peruskoulutusvaiheessa, tuomalla esiin kokemuksia kentältä sekä hyviä fysioterapiakäytäntöjä.
 3. Vapaa-aikani kuluu tällä hetkellä suurilta osin OMT-opintojen parissa. Pyrin tasapainottamaan ahertamista käymällä kuntosalilla ja lenkillä sekä katsellen hyviä tv-sarjoja.

Hakee: varsinainen jäsenyys, varajäsenyys

Juho Hienonen

 1. 32v Naantalilainen fysioterapeutti ja nykyään myös fysioterapian opettaja. Työura fysioterapeuttina Tyksissä ja opettajana Turun AMK:ssa. Vahvin osaamiseni on laajassa toimintakyvyn arvioinnissa, kuntoutusbyrokratiassa ja moniongelmaisten ja mutkikkaiden kuntoutusasioiden selvittämisessä, mutta harrastelen kaikkea fysioterapiaan liittyvää, erityisesti alan tutkimusta.
 2. Laadukkaan fysioterapian edellytysten kirkastaminen sekä terapeuteille, että päättäjille: terapian perusasiat kuntoon (tavoitteet, riittävä terapian intensiteetti, volyymi ja frekvenssi tutkimustietoon perustuen) ja kustannusvaikutusten vahva korostaminen: fysioterapia säästää rahaa ja siihen kannattaa investoida!Säästökuurin lopettaminen ja vaikuttavuuteen liittyvien edellytysten kirkastaminen sekä terapeuteille, että päättäjille: asialliset resurssit ja kaikille fysioterapeuteille mahdollisuus tehdä vaikuttavaa työtä. Fysioterapian määrä ei voi perustua kunnan taloustilanteeseen, vaan sen tulee perustua vain ja ainoastaan asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen. Terapian järjestämisen ja jatkamisen eettiset näkökulmat tulee nostaa keskusteluun, asiakkaita ei voi pallotella julkisen sektorin mielialojen ja lyhytnäköisen ja osa-optimoivan budjetoinnin perusteella.
 3. Yhdistystoiminta, ammatillinen keskustelu sosiaalisessa mediassa, remontointi ja erinäiset rakennusprojektit, valokuvaus, ikämiesuinti ja rentoutuminen vaimon ja koiran kanssa.

Hakee: varsinainen jäsenyys

Sanna Hosio

 1. Olen Sanna Hosio, fysioterapeuttiyrittäjä Muuramesta. Olen työskennellyt fysioterapeuttina pian 18 vuotta ja yrittäjänä 8 vuotta. Teen työtä pääasiassa neurologisten kuntoutujien kanssa.
 2. Hallituksessa tärkeimpänä näen yrittäjien aseman ja asiantuntijuuden tukemisen, fysioterapiakentän yhteishengen lisäämisen ja neurologisen fysioterapian tutkimuksen ja laadun edistämisen.
 3. Vapaa-ajallani tykkään oppia uutta ja liikkua, kuten lenkkeillä ja kesällä golfata.

Hakee: varajäsenyys

Laura Järvi

 1. Olen 40 -vuotias syntyperäsavolainen fysioterapeutti. Asun tällä hetkellä Lapualla, mutta työskentelen Seinäjoella ja sen lähikunnissa muualla Etelä-Pohjanmaalla. Olen työskennellyt fysioterapeuttina noin 16 vuotta ja lisäksi ollut muutaman vuoden terveydenhuoltoalan järjestöpuolella opiskelijan roolissa. Olen erikoistunut aikuisneurologiseen fysioterapiaan.
 2.  Hallitustyössä ajaisin terveydenhuollon ja fysioterapian ennaltaehkäisevyyden taloudellisen ja inhimillisen hyödyn esiin tuomista tutkimusten valossa. Lisäksi toisin esiin fysioterapeuttien ja muiden ammattiryhmien välisen yhteistyön merkitystä ja sen resurssointia.
 3. Vapaa-ajalla ulkoilen, sienestän ja luen mielelläni.

Hakee: varajäsenyys

Raija Keloneva

 1. Olen 63-vuotias fysioterapeutti Keminmaalta. Olen työskennellyt Keminmaan terveyskeskuksessa 39 vuotta. Työ on pitkälti ennaltaehkäisevää terveydenhoitotyötä painottuen vauvoihin, koululaisiin ja työikäisiin, myös terapiatyötä ja apuvälinetoiminnasta vastaamista. Nyt muutoksena on muutaman kuukauden ajan terveyskeskuksen toimintaa pyörittänyt Mehiläinen Terveyspalvelut Oy kunnan ulkoistaessa terveyskeskuksen tuottamat palvelut Mehiläiselle.Lapin Fysioterapeuttien toiminnassa olen ollut pitkään hallituksen varajäsen ja 1990-luvulla sekä 2000-luvulla toimin yhdistyksen puheenjohtajana. Liiton hallituksessa olen ollut kuluvalla kolmivuotiskaudella varajäsen.
 2. Tärkeitä asioita, joita ajaisin liiton hallituksen jäsenenä eteenpäin ovat fysioterapian ja fysioterapeuttien aseman turvaaminen ja edistäminen edelleen suurten yhteiskunnallisten muutosten tullessa ei vain sosiaali- ja terveydenhuoltosektorille vaan koko yhteiskuntaan. Fysioterapeutin työn vaativuus, oman alansa asiantuntijana toimiminen ja palkkaus pitää saada paremmin kohtaamaan toisensa.
 3. Vapaa-aika kuluu hyötyliikunnan merkeissä pihalla työskennellen (puutarha,lumityöt). Marjametsässä kulkeminen ja lenkkeily esim. Lapin maisemissa on rentouttavaa. Hiihtämään pääsen suoraan pihalta Kemijoen jäälle. Lisäksi lukeminen ja musiikki ovat lähellä sydäntä.

Hakee: varsinainen jäsenyys

Kati Laakso

 1. Kati Laakso, 44 vuotta, Jyväskylästä. Olen toiminut fysioterapeuttina laitoksissa, projekteissa sekä 7-vuotta yrittäjänä, lähinnä ikäihmisten kuntouttajana. Opiskelen avoimessa yliopistossa gerontologiaa ja kansanterveyttä. Luottamus- ja järjestötehtävät ovat arkeani ja innostuksen kohteeni.
 2. Haluan edistää fysioterapeuttien asiantuntijuuden arvostusta ja kuntoutuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä.  Toivon voivani vaikuttaa poliitikkoihin ja viranhaltijoihin aktiivisella keskustelulla sekä positiivisella yhteistyöllä.
 3. Liikun päivittäin luonnossa, nautin vuodenajoista. Eniten voimannun hiljentymällä. Ystävistä ja aidoista ihmisistä saan hyvää energiaa. <3https://web.facebook.com/kati.laaxo
  instagram: @katilaaxo
  twitter: katilaaxo

Hakee: varsinainen jäsenyys

Mari Leskinen

 1. Olen 51-vuotias Milla-tytön sijaisäiti. Olen kuulunut Tampereen seudun fysioterapeutteihin vuodesta 1996. Fysioterapeuttina olen työskennellyt vuodesta 1997. Aluksi kehitysvammaisten lasten ja nuorten fysioterapiassa Lammilla. Vuodesta 1998 -2015 työskentelin Tampereella. Työni oli neurologisten asikkaiden toimintakyvyn ja asumismuutostöiden arviointia asumiskokeilussa, henkilökunnan  työssä syntyneiden tuki- ja liikuntaelimistön haasteiden ohjausta, asumispalveluiden asumisen- ja työturvallisuuteen liittyvien asioiden hoitoa, asumispalveluissa tarvittavien apuvälineiden hankinta-arvioiden tekemistä ja käytössä olevien apuvälineiden huoltojen järjestämistä. Vuodesta 2016 olen työskennellyt Hämeenlinnassa työ/ yksilövalmentajana Reitti ammattiin palvelussa. Työssäni ohjaan 17-29 vuotiaita nuoria oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistamisessa, mieluisan koulutuspaikan tai työkokeilupaikan löytymisessä.
 2. Paikallisyhdistysten toiminnan tukeminen ja lisäksi toisin erilaista näkökulmaa asioihin, kun en ole ihan perinteisen fysioterapia työn edustaja.
 3. Olen yhdistysaktiivi, joka kouluttaa turvallisuusasioissa palokuntalaisia ja muita halukkaita. Säännöllisesti järkkään ystävilleni kekkereitä mukavan liikunnan merkeissä. Yrittän muistaa jumpata mieltä ja kehoa. Kesällä pyöräillen ja talvella hiihtelen, jos hankia riittää.

Hakee: varsinainen jäsenyys, varajäsenyys

Sirpa Nyyssönen-Mäki

 1. Olen v.-93 Tampereelta valmistunut fysioterapeutti. Asun Kouvolassa, mutta työskentelen Kotkassa. Jatkuva kouluttautuminen ja kehittymisen tarve on ollut olennainen osa fysioterapeutin ammattiani kaikkien näiden vuosien ajan. Työkokemusta on kertynyt mm. perusterveydenhuollosta (Myös suoravastaanottotoiminta), erikoissairaanhoidosta, yksityissektorilta sekä projekti- ja kehitystehtävistä. Moninaiset työtehtävät ovat antaneet perspektiiviä tarkastella asioita yli organisaatiorajojen. Tällä hetkellä työskentelen erikoissairaanhoidossa, fKymenlaakson keskussairaalassa, kirurgian tiimissä.
 2. Fysioterapeutin ammatillisen ydinosaamisen. Asianmukaisen ja osaamiseen korreloivan palkkauksen julkisen sektorin suoravastaanottoon liittyvissä tehtävänsiirroissa, sekä kaikissa fysioterapeutin tehtävissä mm. suhteessa muihin terapia-ammatteihin.
 3. Kesäkausi kuluu pitkälti golfin merkeissä. Vuoristovaelluksilla olen käynyt yli 10 kertaa. Paikallisyhdistyksen (Kymenlaakson fysioterapeutit) hallitukseen olen kuulunut jo yli 15 v. ajan.

Hakee: varajäsenyys

Tarja Svahn

 1. Olen 57-vuotias fysioterapian lehtori ja työskentelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Kliinistä työtä olen tehnyt yli 10 vuotta ja tuolloin työskentelin pääasiassa ortopedisten ja traumatologisten asiakkaiden kanssa. Edelleen koetan pitää taitoani yllä piltotoimalla näyttöön perustuvia menetelmiä asiakkaiden kanssa, jotka ovat halukkaita yhteistyöhön.
 2. Haluan työskennellä siihen suuntaan, että fysioterapian ja fysioterapeuttien arvostus ja tunnettavuus lisääntyvät entisestään kansalaisten keskuudessa. Haluaisin hallituksen kanssa yhteisesti vaikuttaa myös siihen, että fysioterapeuttien palkka kehittyy tasolle, jonka asiantuntijat ansaitsevat. Suoravastaanottotoiminnan avulla olemme jo saaneet jalansijaa yhteiskunnassamme, seuraavaksi on mahdollisuus osoittaa, miten fysioterapeutteja voitaisiin hyödyntää lasten ja nuorten keskuudessa, esim. koulufysioterapeutteina.
 3. Omien traumaattisen kokemusten seurauksena minusta on tullut ahkera voimaharjoittelija. Teen toiminnallisia voimaharjoitteita ja kestävyysharjoitteita mukavassa naisporukassa 4 kertaa viikossa. Saan tästä kovasti voimaa. Pidän myös skräppäyksestä, tässä harrastuksessa mieli lepää! Matkailua harrastan mieheni kanssa.

Hakee: varsinainen jäsenyys

Kirsi Säynevirta

 1. Olen Kirsi Säynevirta fysioterapeutti, YAMK, affolter-terapeutti ja Bobath kouluttaja. Olen valmistunut fysioterapeutiksi  v. 90 ja työskennellyt koko ajan neurologisten asiakkaiden kanssa. Viimeiset vuodet Validia Kuntoutuksessa (ent. Käpylän kuntoutuskeskus).
 2. Hallituksessa haluaisin eistään etenkin aikuisneurologisen kuntoutuksen kehittämistä, yhteistyön lisäämistä eri tasoilla ja vaikuttamista kuntoutuksesta yhteiskunnassa.
 3. Vapaa-aikaa vietän mm. teatterissa, ringetteä pelaamassa ja palaamassa vanhan harrastuksen jazz-tanssin pariin.

Hakee: varsinainen jäsenyys