Liity jäseneksi
eAsiointi

Usein kysyttyä jäsenyydestä

Kirjautuminen palveluihin

eAsiointi: Mene osoitteeseen https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit/ ja luo itsellesi tunnukset. Tarvitset tähän jäsennumerosi, jonka löydät esimerkiksi Fysioterapia-lehden osoitepainatuksesta.

Verkkosivut (Jäsen+): Samoilla eAsioinnin tunnuksilla kirjaudut myös verkkosivuillemme, jotta saat käyttöösi vain jäsenille rajatun materiaalin. Mikäli unohdit salasanasi, voit päivittää sen osoitteessa https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit/. Kirjautumisen voit tehdä sivuston vasemmasta yläkulmasta.

Akavalaisten liittojen yhteinen Member+ -palvelu: Luot tunnukset itse osoitteessa www.memberplus.fi. Valitse liitoksesi Kuntoutusalan Asiantuntijat ry.

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa: https://wkassa.tehytk.fi (kassan jäsennumerosi löydät eAsioinnista)

Sähköinen lehti: katso ohjeet täältä

 

1. Kysymyksiä jäsenyydestä

Miten päivitän muuttuneet tietoni?

Helpoiten voit tarkastella ja päivittää tietojasi eAsioinnissa https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit. eAsioinnin kautta voit ilmoittaa mm. yhteystietosi, jäsenlajitietosi, työpaikkatietosi, yhdistysten jäsenyystietosi sekä jäsenmaksumaksutapasi. Tarvittaessa voit myös olla yhteydessä liiton toimistoon toimisto@suomenfysioterapeutit.fi, p. 0207 199 590.

Olen unohtanut jäsennumeroni, mistä saan sen?

Jäsennumerosi löydät Fysioterapia-lehden osoitetietokentästä. Voit myös kysyä jäsennumeroasi suoraan toimistoltamme toimisto@suomenfysioterapeutit.fi, p. 0207 199 590.

Mikä on oikea jäsenlajini, jos toimin sekä palkansaajana että sivutoimisena yrittäjänä?

Mikäli yrittäjyys on vain sivutoimista, ja varsinainen tulonlähde on palkkatyö, jäsenlajisi on palkansaaja. Olet silti oikeutettu saamaan yrittäjille suunnatut tärkeät vakuutusedut. Palkansaajana työttömyyskassan jäsenyys sisältyy liittomaksuusi, mutta sinun on itse varmistettava yritystoiminnan vaikutukset työttömyysturvaasi.

» Lisätietoa yrittäjille työttömyyskassan jäsenyydestä
» Lisätietoja palkansaajien työttömyysturvasta

Olen jäänyt eläkkeelle, mitä tapahtuu jäsenyydelleni?

Jäsenyytesi jatkuu normaalisti, mutta sinun on muutettava jäsenlajisi eläkeläiseksi ottamalla yhteyttä liiton toimistoon p. 0207 199 590, toimisto@suomenfysioterapeutit.fi. Kaikki jäsenetusi pysyvät voimassa, mutta maksat jatkossa jäsenmaksuna alennetun vuosimaksun.

Miten toimin, jos haluan kuulua useampaan kuin yhteen jäsenyhdistykseen?

Liiton jäsenyys voi muodostua vain yhden yhdistyksen kautta kerrallaan. Mikäli haluat kuulua useampaan yhdistykseen, voit liittyä yhdistyksiin eAsioinnin kautta https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit.

Olenko myös Akavan ja Kuntoutusalan Asiantuntijoiden jäsen?

Akavaan ei tarvitse erikseen liittyä. Kun olet Suomen Fysioterapeuttien varsinainen jäsen tai opiskelijajäsen, saat automaattisesti kaikki Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n ja Akavan tarjoamat edut.

Miten toimin, jos haluan erota liitosta?

Harkitse vielä jäsenyytesi säilyttämistä, koska saat sen kautta merkittäviä etuja, joita et saa muualta.

Jos kuitenkin päätätä erota, se tulee aina tehdä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostilla toimisto@suomenfysioterapeutit.fi. Huomioithan, että liitosta eroaminen katkaisee myös mahdolliset jäsenyhdistysten jäsenyydet. Ilmoita seuraavat tiedot, jotta eroilmoituksesti voidaan käsitellä:

  • Nimi
  • Jäsennumero tai syntymäaika
  • Eroamispäivämäärä (kaikki jäsenedut päättyvät tähän päivään)
  • Haluatko katkaista myös työttömyyskassan jäsenyyden
  • Halutessasi voit ilmoittaa eron syyn

Mikäli olet hoitanut jäsenmaksusi työnantajaperinnän kautta, muista ilmoittaa itse eroamisestasi palkanlaskentaan. Huomioithan, että jäsenmaksujen tulee olla suoritettuna eroamispäivään saakka.

2. Kysymyksiä jäsenmaksuista

Mikä on jäsenmaksuni suuruus?

» Kaikki jäsenmaksuluokat löydät täältä

Miten maksan jäsenmaksuni?

Voit maksaa jäsenmaksusi itse tai siirtää ne työnantajaperintään. Suurin osa työnantajista voi tilittää maksut puolestasi, voit tarkistaa asian omalta palkanlaskijaltasi.

Mikäli haluat maksaa jäsenmaksusi itse, saat aina vuoden alussa kuukausikohtaiset maksuviitteet postitse. Voit tulostaa maksuviitteet eAsioinnissa haluamallesi ajanjaksolle tai pyytää tarvittaessa ne toimistoltamme. Voit siirtää jäsenmaksusi myös eLaskuksi verkkopankissasi, jolloin sinun tulee vain laskea jäsenmaksun suuruus ja hyväksyä e-lasku.

Työnantajaperintää varten sinun on tulostettava » valtakirja ja toimittaa se allekirjoitettuna palkanmaksajallesi. Tarkistathan ainakin aluksi palkkakuitistasi, että jäsenmaksu on vähennetty palkastasi. Voit tarkistaa jäsenmaksutietosi myös eAsioinnista.

Mistä näen jäsenmaksutietoni ja saan puuttuvat jäsenmaksuviitteet?

Voit tarkistaa jäsenmaksutietosi tai tulostaa jäsenmaksuviitteet eAsioinnista: https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit. Jos jäsenmaksusi on vuosimaksu, saat laskun tiedot ottamalla yhteyttä liiton toimistoon toimisto@suomenfysioterapeutit.fi tai p. 0207 199 590.

Miten voin selvittää ovatko jäsenmaksuni ajantasalla?

Tarkista asia eAsioinnista. Tiedot päivittyvät eAsiointiin muutaman pankkipäivän viiveellä maksuhetkestä.

3. Kysymyksiä työttömyysturvasta

Kuuluuko jäsenyyteeni automaattisesti työttömyysturva?

Työttömyyskassan jäsenyys ei synny automaattisesti, vaan sinun tulee ilmoittaa meille, mikäli haluat sisällyttää myös työttömyysturvan jäsenyyteesi. Voit tehdä sen jäsenhakemuslomakkeella samalla, kun haet liiton jäsenyyttä tai milloin tahansa myöhemminkin. Liiton varsinaisena jäsenenä työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy automaattisesti liittomaksuusi, eikä aiheuta lisäkuluja. Työttömyysturvaetuus ei koske kaksoisjäseniä.

Voit liittyä työttömyyskassaan tai vaihtaa kassasta toiseen vain sellaisina ajanjaksoina, jolloin sinulla on palkkatuloja Suomesta. Voit jättää kassan jäsenhakemuksen myös muulloin, mutta se voidaan käsitellä vast,a kun olet jälleen palkkatyössä.

Olen jäänyt työttömäksi, mitä teen?

Mikäli jäät työttömäksi, siitä pitää ilmoittaa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä TE-toimistoon. Muista lisäksi päivittää jäsenlajisi, jotta jäsenmaksusi on oikean suuruinen. Ansiosidonnaista päivärahaa varten ole yhteydessä omaan työttömyyskassaasi mahdollisimman pian. Sieltä sinua ohjeistetaan päivärahahakemukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa: https://www.tehytk.fi/fi/tyottomyys/jos-jaat-tyottomaksi

Voit tarkistaa tai päivittää tietosi Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan myös heidän jäsensivuillaan: https://www.tehytk.fi/fi/tietoa-kassasta/webkassa

Jäsentietojen muutokset: http://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit