eAsiointi

Usein kysyttyä jäsenyydestä

1. Kysymyksiä jäsenyydestä

Olen unohtanut jäsennumeroni, mistä saan sen?

Jäsennumerosi löydät Fysioterapia-lehden osoitetietokentästä. Voit myös kysyä jäsennumeroasi suoraan toimistoltamme toimisto@suomenfysioterapeutit.fi, p. 0207 199 590.

Mikä on oikea jäsenlajini, jos toimin sekä palkansaajana että sivutoimisena yrittäjänä?

Mikäli yrittäjyys on vain sivutoimista, ja varsinainen tulonlähde on palkkatyö, jäsenlajisi on palkansaaja. Olet silti oikeutettu saamaan yrittäjille suunnatut tärkeät vakuutusedut. Palkansaajana työttömyyskassan jäsenyys sisältyy liittomaksuusi, mutta sinun on itse varmistettava yritystoiminnan vaikutukset työttömyysturvaasi.

» Lisätietoa yrittäjille työttömyyskassan jäsenyydestä
» Lisätietoja palkansaajien työttömyysturvasta

Olen jäänyt eläkkeelle, mitä tapahtuu jäsenyydelleni?

Jäsenyytesi jatkuu normaalisti, mutta sinun on muutettava jäsenlajisi eläkeläiseksi ottamalla yhteyttä liiton toimistoon p. 0207 199 590, toimisto@suomenfysioterapeutit.fi. Kaikki jäsenetusi pysyvät voimassa, mutta maksat jatkossa jäsenmaksuna kiinteän vuosimaksun.

Miten toimin, jos haluan kuulua useampaan kuin yhteen jäsenyhdistykseen?

Liiton jäsenyys voi muodostua vain yhden yhdistyksen kautta kerrallaan. Mikäli haluat kuulua myös johonkin toiseen yhdistykseen, ole yhteydessä suoraan kyseiseen yhdistykseen ja hoida liittyminen suoraan heidän kanssaan.

Olenko myös Akavan ja Kuntoutusalan Asiantuntijoiden jäsen?

Akavaan ei tarvitse erikseen liittyä. Kun olet Suomen Fysioterapeuttien varsinainen jäsen tai opiskelijajäsen, saat automaattisesti kaikki Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n ja Akavan tarjoamat edut.

2. Kysymyksiä jäsenmaksuista

Mikä on jäsenmaksuni suuruus?

Mikäli olet palkansaaja, on jäsenmaksusi 1.1 % veronalaisesta tulosta. Tämä pitää sisällään myös mahdolliset etuudet, palkkiot ja lomakorvaukset.

Mikäli olet työtön tai muusta syystä työstä poissa oleva ja saat ainoastaan Kelan päivärahaa, on jäsenmaksusi 6 €/kk. Työtön, joka saa ansiosidonnaista päivärahaa, maksaa jäsenmaksua 1,1 % saamastaan etuudesta.

» Kaikki jäsenmaksuluokat löydät täältä

Miten maksan jäsenmaksuni?

Voit maksaa jäsenmaksusi itse tai siirtää ne työnantajaperintään. Kaikki työnantajat eivät tilitä jäsenmaksuja, joten kannattaa ensin tarkistaa asia palkanmaksustasi.

Mikäli haluat maksaa jäsenmaksusi itse, saat aina vuoden alussa kuukausikohtaiset maksuviitteet postitse. Voit pyytää jäsenmaksuviitteet tarvittaessa toimistoltamme, tai tulostaa ne eAsioinnissa haluamallesi ajanjaksolle. Voit siirtää jäsenmaksusi myös eLaskuksi verkkopankissasi, jolloin sinun tulee vain laskea jäsenmaksun suuruus ja hyväksyä e-lasku.

Työnantajaperintää varten sinun on tulostettava » valtakirja ja toimittaa se allekirjoitettuna palkanmaksajallesi. Tarkistathan ainakin aluksi palkkakuitistasi, että jäsenmaksu on vähennetty palkastasi. Voit tarkistaa jäsenmaksutietosi myös eAsioinnista tai suoraan liittomme toimistolta.

Mistä näen jäsenmaksutietoni ja saan puuttuvat jäsenmaksuviitteet?

Voit tarkistaa jäsenmaksutietosi eAsioinnista: https://easiointi.yap.fi/Kuntoutusala/. eAsioinnista voit tulostaa jäsenmaksuviitteet haluamallesi ajanjaksolle. Voit myös kysyä jäsenmaksutietojasi suoraan toimistoltamme: toimisto@suomenfysioterapeutit.fi tai soittamalla: 0207 199 590.

3. Kysymyksiä työttömyysturvasta

Kuuluuko jäsenyyteeni automaattisesti työttömyysturva?

Työttömyyskassan jäsenyys ei synny automaattisesti, vaan sinun tulee ilmoittaa meille, mikäli haluat sisällyttää myös työttömyysturvan jäsenyyteesi. Voit tehdä sen jäsenhakemuslomakkeella samalla, kun haet liiton jäsenyyttä tai milloin tahansa myöhemminkin. Liiton varsinaisena jäsenenä työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy automaattisesti liittomaksuusi, eikä aiheuta lisäkuluja. Työttömyysturvaetuus ei koske rinnakkaisjäseniä.

Voit liittyä työttömyyskassaan tai vaihtaa kassasta toiseen vain sellaisina ajanjaksoina, jolloin sinulla on palkkatuloja Suomesta. Voit jättää kassan jäsenhakemuksen myös muulloin, mutta se voidaan käsitellä vast,a kun olet jälleen palkkatyössä.

Olen jäänyt työttömäksi, mitä teen?

Mikäli jäät työttömäksi, siitä pitää ilmoittaa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä TE-toimistoon. Muista lisäksi päivittää jäsenlajisi, jotta jäsenmaksusi on oikean suuruinen. Ansiosidonnaista päivärahaa varten ole yhteydessä omaan työttömyyskassaasi mahdollisimman pian. Sieltä sinua ohjeistetaan päivärahahakemukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa: https://www.tehytk.fi/fi/tyottomyys/jos-jaat-tyottomaksi

Voit tarkistaa tai päivittää tietosi Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan myös heidän jäsensivuillaan: https://www.tehytk.fi/fi/tietoa-kassasta/webkassa

Jäsentietojen muutokset: http://easiointi.yap.fi/Kuntoutusala