Liity jäseneksi
eAsiointi

Maksuton potilasasiamies

HUOM! Potilasasiamiestoiminta siirtyy hyvinvointialueille 1.1.2024. Lue muutoksesta täältä. Liitosta saat jatkossakin apua ja toimintaohjeita asiakkaiden potilasvahinko-, valitus- tai huomautustilanteissa. Tavoitat liiton asiantuntijat parhaiten sähköpostitse edunvalvonta@suomenfysioterapeutit.fi.

 

Yksityisten fysioterapiapalveluntuottajien tulee nimetä toiminnalleen potilasasiamies. Lain mukaan tämä velvoite ei kuitenkaan koske yksityisiä ammatinharjoittajia. Potilasvahingon tapahduttua potilaalle tulee toimittaa potilasvahinkoilmoitus, jonka voi tulostaa Potilasvakuutuskeskuksen sivuilta www.potilasvakuutuskeskus.fi

Suomen Fysioterapeuttien potilasasiamiehenä toimivat Reetta Tuomisto ja Marita Ottela.

Toimintaohje: Laita sähköpostia toimisto@suomenfysioterapeutit.fi. Voit valita jommankumman yllämainituista. Pyydä potilasasiamiessopimusta. Laita mukaan omat yhteystietosi ja yrityksesi tiedot. Lähetämme sinulle sähköpostitse sopimuspaperit ja toimintaohjeet. Osapuolet tekevät kirjallisen sopimuksen.

Reetta Tuomisto, p. 040 529 3601 tai reetta.tuomisto@outlook.com

Marita Ottela, p. 040 728 6695 tai marita.ottela@netikka.fi

Kaikissa muissa potilasvahinko- tai -vakuutusasioissa sinua palvelee liiton toimisto p. 0207 199 590 tai toimisto@suomenfysioterapeutit.fi

Potilasasiakirjojen laatimisesta ja säilyttämisestä on säädetty Suomessa asetuksella. Säilytysajat ovat asetuksen lopussa erillisessä liitteessä.

» Potilasasiakirja-asetus (Finlex)