Liity jäseneksi
eAsiointi

Usein kysyttyä liittymisestä

1. Kysymyksiä jäsenyydestä

Miten liityn jäseneksi?

Jäseneksi voi liittyä sähköisellä liittymiskaavakkeella https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit/ejoin. Jos siirryt Suomen Fysioterapeuttien jäseneksi toisesta ammattiliitosta, muistathan itse lähettää eroilmoituksesi vanhaan liittoosi.

Mikä on oikea jäsenlajini, jos toimin sekä palkansaajana että sivutoimisena yrittäjänä?

Mikäli yrittäjyys on vain sivutoimista, ja varsinainen tulonlähde on palkkatyö, jäsenlajisi on palkansaaja. Muistathan, että palkansaajana sinulla on mahdollisuus työttömyyskassan jäsenyyteen.

» Lisätietoa yrittäjille työttömyyskassan jäsenyydestä

Miten toimin, jos haluan kuulua useampaan kuin yhteen jäsenyhdistykseen?

Liiton jäsenyys voi muodostua vain yhden yhdistyksen kautta kerrallaan. Mikäli haluat kuulua useampaan yhdistykseen, voit liittyä yhdistyksiin eAsioinnin kautta https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit.

Olenko myös Akavan ja Kuntoutusalan Asiantuntijoiden jäsen?

Akavaan ei tarvitse liittyä erikseen. Kun olet Suomen Fysioterapeuttien varsinainen jäsen tai opiskelijajäsen, saat automaattisesti kaikki Akavan ja Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n tarjoamat edut.

2. Kysymyksiä jäsenmaksuista

Mikä on jäsenmaksuni suuruus?

» Kaikki jäsenmaksuluokat löydät täältä

Miten maksan jäsenmaksuni?

Voit maksaa jäsenmaksusi itse tai siirtää ne työnantajaperintään. Suurin osa työnantajista voi tilittää maksut puolestasi, voit tarkistaa asian omalta palkanlaskijaltasi.

Mikäli haluat maksaa jäsenmaksusi itse, saat aina vuoden alussa kuukausikohtaiset maksuviitteet postitse. Voit pyytää jäsenmaksuviitteet tarvittaessa toimistoltamme, tai tulostaa ne eAsioinnissa haluamallesi ajanjaksolle. Voit siirtää jäsenmaksusi myös eLaskuksi verkkopankissasi, jolloin sinun tulee vain laskea jäsenmaksun suuruus ja hyväksyä e-lasku.

Työnantajaperintää varten sinun tulee tulostaa » valtakirja ja toimittaa se allekirjoitettuna palkanmaksajallesi. Tarkistathan ainakin aluksi palkkakuitistasi, että jäsenmaksu on vähennetty palkastasi. Voit tarkistaa jäsenmaksutietosi myös eAsioinnista.

Mistä näen jäsenmaksutietoni ja saan puuttuvat jäsenmaksuviitteet?

Voit tarkistaa jäsenmaksutietosi eAsioinnista: https://easiointi.yap.fi/fysioterapeutit. eAsioinnista voit tulostaa jäsenmaksuviitteet haluamallesi ajanjaksolle. Voit myös kysyä jäsenmaksutietojasi suoraan toimistoltamme: toimisto@suomenfysioterapeutit.fi tai soittamalla numereoon 0207 199 590.

3. Kysymyksiä työttömyysturvasta

Kuuluuko jäsenyyteeni automaattisesti työttömyysturva?

Työttömyyskassan jäsenyys ei synny automaattisesti. Sinun tulee ilmoittaa meille, mikäli haluat sisällyttää myös työttömyysturvan jäsenyyteesi. Voit tehdä sen jäsenhakemuslomakkeella samalla, kun haet liiton jäsenyyttä tai milloin tahansa myöhemminkin. Liiton varsinaisena jäsenenä työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy automaattisesti liittomaksuusi, eikä aiheuta lisäkuluja. Työttömyysturvaetuus ei koske kaksoisjäseniä.

Voit liittyä työttömyyskassaan tai vaihtaa kassasta toiseen vain sellaisina ajanjaksoina, jolloin sinulla on palkkatuloja Suomesta. Voit jättää kassan jäsenhakemuksen myös muulloin, mutta se voidaan käsitellä vasta, kun olet jälleen palkkatyössä.