25/02/2021

Eksoten palkkaharmonisoinnin korvaukset päättyneiden työsuhteiden osalta

Kuntapalkansaajien pääsopijajärjestöt JUKO, JAU ja Sote sekä KT Kuntatyönantajat tekivät sopimusratkaisun Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten palkkaharmonisoinnista, joka on toteutettu voimassa olevien palvelussuhteiden osalta vuonna 2020.

Sopimusratkaisun mukaan työnantaja ei automaattisesti laske takautuvia saatavia jo päättyneiden palvelussuhteiden osalta, vaan työntekijän tulee tehdä korvauspyyntö itse 31.3.2021 mennessä.

Eksotessa aiemmin työskennelleellä henkilöllä on oikeus korvaukseen, jos hänen palvelusuhteensa on päättynyt 1.6.2018 – 31.8.2020. Ajanjakso, jolta korvausta enimmillään maksetaan, on 1.1.2016–31.8.2020 (Imatralta siirtyneiden osalta 1.1.2018–31.8.2020).

Korvaus maksetaan viimeisen yhdenjaksoisen palvelussuhteen ajalta. Jos työsopimukset on tehty peräkkäin ilman katkoja, ne lasketaan yhdenjaksoiseksi, mutta jos työsopimusten välillä on ollut vähintään yhden päivän väli, takautuva saatava lasketaan vain viimeisen palvelussuhteen mukaan.

Myös korvauksen suuruus vaihtelee henkilöittäin, koska se riippuu hinnoitteluryhmästä ja tva-tasosta.

Ohje korvauspyynnön tekemiseen

Pyyntö korvauksen maksamisesta sekä seuraavat tiedot tulee lähettää osoitteeseen palkkaharmonisointi@eksote.fi

  • virallinen nimi
  • syntymäaika (ilman henkilötunnuksen loppuosaa)
  • voimassa oleva kotiosoite
  • pankkitili
  • puhelinnumero

Vastaanotetusta viestistä tulee automaattinen kuittausviesti. Eksote ottaa yhteyttä korvausta hakeneeseen, kun hänen mahdollinen saatavansa on saatu laskettua. Käsittely on hidasta ja tulee kestämään kuukausia.

Lisätietoja:

Jenni Alitalo, JUKOn varapääluottamusmies/kvtes, Eksote
jenni.alitalo@eksote.fi
p. 040 651 3859