Jäsenmaksuohjeet

Vuosimaksulliset jäsenlajit

Yrittäjänä, opiskelijana tai eläkeläisenä maksat jäsenyydestäsi vuosimaksua. Suosittelemme tilaamaan e-laskun suoraan omaan verkkopankkiin. Voit tehdä tämän joko etsimälle laskuttajatiedot nimellä ”Suomen Fysioterapeutit” tai valitsemalla e-laskun tilauksen samalla kun maksat jäsenmaksuasi.

Kesken vuotta jäseneksi liittyvät saavat kuluvan vuoden laskunsa sähköpostitse.

Työnantajaperintä on palkansaajalle helpoin vaihtoehto

Yksinkertaisin tapa hoitaa jäsenmaksut on toimittaa työnantajalle/palkanlaskijalle perintävaltakirja. Tällöin jäsenmaksu voidaan veloittaa automaattisesti palkastasi kuukausittain, eikä sinun tarvitse itse huolehtia sen maksamisesta.

» Työnantajaperinnän valtakirja
» Tilitysohje 2024


Tiedot tilittäjille:

  • Jäsenmaksun suuruus on 1,2 % ennakonpidätyksen alaisesta bruttopalkasta (enintään 50 e/kk, vähintään 8e/kk)
  • Ammattiliittonumero 481

 

Voit tilittää jäsenmaksusi myös itse

Mikäli et syystä tai toisesta halua maksaa jäsenmaksuasi työnantajaperintänä, voit hoitaa tilitykset myös itse. Toimitamme sinulle henkilökohtaiset, kuukausittain vaihtuvat viitenumerot, joilla voit itse maksaa maksun. Tämän jälkeen lasket itse kuukauden palkkatulostasi 1.2 % suuruisen osuuden, jonka voit maksaa normaalisti verkkopankissa liiton tilille saamillasi viitenumeroilla.

Esimerkki:

Kuukausipalkka (lisineen, luontoisetuineen ja muine mahdollisine korvauksineen) 2350 € = jäsenmaksua maksetaan 1,2 %, eli 2350 x 0,012 = 28,20 €

Kätevintä maksut on tilittää omasta verkkopankista tilattavalla e-Laskulla. Saat valmiin laskun kuukausittain verkkopankkiisi, eikä sinun tarvitse kuin hyväksyä se maksettavaksi. Muista kuitenkin korjata laskun summa oikeaksi (ks. laskukaava yllä). Tilaaminen tapahtuu etsimällä laskuttajatiedot nimellä ”Suomen Fysioterapeutit” tai klikkaamalla ”tilaa e-Lasku” maksettuasi jäsenmaksusi.

Mikäli jäät tilapäisesti pois työelämästä tai siirryt esimerkiksi ulkomaille töihin, jäsenmaksusi on 8 euroa/kk. Saat maksun tilittämistä varten kuukausikohtaiset viitenumerot.

Jäikö jokin kuukausi maksamatta?

Mikäli työnantajaperintäsi on esimerkiksi käynnistynyt viiveellä ja jonkin kuukauden jäsenmaksu on jäänyt suorittamatta, voit käydä maksamassa puuttuvan maksun jäsenrekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Voit hoitaa palvelun kautta myös kaiken muun jäsenrekisteritietojesi tarkistamisen ja päivittämisen.

Tarvittaessa yhteys liiton toimistoon

Mikäli sinulla on kysyttävää jäsenmaksujen maksamisesta tai haluat tilata uudet viitenumerot, ota yhteyttä liiton toimistoon p. 0207 199 590, toimisto@suomenfysioterapeutit.fi