Palkansaajien liitto


» Täytä jäsenhakemus tästä 


Suomen Fysioterapeutit valvoo etujasi sekä yksilötasolla että kollektiivisesti. Liiton jäsenenä olet akavalaisen työmarkkinaedunvalvonnan piirissä ja jäsenmaksuusi sisältyy myös työttömyysturva.

Liiton erityisasiantuntijat auttavat sinua kaikissa ammattiin ja työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. Tarvittaessa asiasi ohjataan juristien ratkottavaksi. 

Palkansaajina toimivien jäsenmaksu on 1,2 %. Muut jäsenmaksuluokat ja alennukset löydät täältä. 

Suomen Fysioterapeutit on paras valinta kaikille fysioterapia-alan työtä tekeville. Meillä on paras asiantuntemus neuvoa alaan liittyvissä asioissa. Liiton jäsenyys kannattaa! 

Työehtosopimukset

Julkisella sektorilla sekä yliopistosektorilla vaikutamme työ- ja virkaehtosopimuksiin akavalaisen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n kautta. Työnantajapuolta edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT. Työpaikoilla tukenasi ovat JUKO:n luottamusmiehet. Kaikki julkisella sektorilla työskentelevät ovat kattavasti työ- ja virkaehtosopimusten piirissä.  

Yksityisellä sektorilla neuvottelemme Terveyspalvelualan Unionin kautta. Terveyspalvelualalla on oma työehtosopimus, jonka työnantajapuolta edustaa Hyvinvointialan liitto HALI ry. Terveyspalvelualan työehtosopimusta sovelletaan Unionin jäsenliittojen jäseninä oleviin työntekijöihin terveydenhuoltoalan yksityisissä toimipaikoissa, mutta sopimus ei ole yleissitova. 

Terveyspalvelualan Unionin jäsenliittoihin kuuluvat henkilöt voivat valita yhteisen luottamusmiehen, jos työntekijöitä on vähintään 5 ja he edustavat vähintään 23 % työpaikan henkilöstöstä. Lisäksi luottamusmiehen valintaoikeus on työpaikoilla, jossa on vähintään 80 Unionin jäsenjärjestöihin kuuluvaa työntekijää.

Tukea myös työehtosopimusten ulkopuolella

Mikäli työsuhteessasi ei noudateta työehtosopimusta, tai sovellettava sopimus on jokin muun alan sopimus, tukenasi ovat liiton asiantuntijat ja juristi. Ota meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä.

 

Työelämään ja ammatillisiin asioihin liittyvät yhteydenotot:
edunvalvonta@suomenfysioterapeutit.fi tai
Käytä turvapostia, mikäli viesti sisältää henkilötietoja tai arkaluontoista tietoa.

Palkansaajien liitto

Katri Partanen

Erityisasiantuntija
(julkinen sektori, suoravastaanotto, kansainväliset asiat)

p. 0207 199 596
katri.partanen@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä henkilökohtainen suojattu sähköposti

Lomalla 15.-19.4.2024

Palkansaajien liitto

Emmi Aalkivi

Erityisasiantuntija
(yksityinen sektori, kirjaaminen)

p. 045 7884 3359
emmi.aalkivi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti

Työelämässä tapahtuu

Uutisia työelämästä

Lue lisää

Työsuhdeneuvonta

Lue lisää

Sopimusneuvottelut

Lue lisää

Oikeusturva riita-asioissa

Lue lisää

Palkkasuositukset

Lue lisää