Tietoiskut päättäjille

Säästöjä ilman leikkauksia – perusteita päätöksentekoon 

Suomen Fysioterapeuttien vaikuttajavartit ovat avoimia webinaareja, joissa esitellään konkreettisia terveydenhuollon uudistamistoimia, joilla on mahdollista lyhentää hoitojonoja ja keventää kustannuksia.

Tietoiskut on suunnattu ensisijaisesti päättäjille, mutta myös kaikki Suomen Fysioterapeuttien jäsenet ja muut aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita linjoille. Kaikista tietoiskuista tehdään tallenne ja ne ovat jatkossa katsottavissa Suomen Fysioterapeuttien YouTube-kanavalla

» Kiinteä katselulinkki | www.suomenfysioterapeutit.fi/vaikuttajavartti

 

Aiemmat tallenteet:


4.5.2023 klo 8.30-8.45
Pienten yritysten merkittävä rooli hyvinvointialueiden palveluiden tuottamisessa

Julkisen terveydenhuollon kannattaa hyödyntää oman palvelutuotannon rinnalla pienyritysten laajaa palveluverkostoa. Palveluseteli on merkittävä hankintaväline, jonka käyttöä tulee nopeasti laajentaa. Tätä kautta syntyy kustannussäästöjä ja varmistetaan, että hoitoa tarvitsevat myös saavat sitä nopeasti. Hankintojen ehtojen tulee kuitenkin olla pienyrityksille houkuttelevia. Tule 4.5. kuulemaan aiheesta lisää!


12.4.2023 klo 8.30 – 8.45
Liikunnallinen kuntoutus auttaa mielenterveyden ongelmiin

Mielenterveyden ongelmien vuoksi menetetään vuosittain yli neljän miljardin euron työpanos. Ratkaisuksi on tarjottu psykososiaalisten hoitojen saatavuuden vahvistamista, joka ilman muuta on kannattavaa. Mieli voi kuitenkin kuntoutua myös kehon kautta. Tule kuulemaan, mikä tärkeä mielenterveyden ongelmien ratkaisukeino on Suomessa vielä lähes kokonaan käyttämättä!


28.2.2023 klo 8.30 – 8.45
Ratkaisu ikääntyneiden hoitokriisiin

Ikääntyneiden koti- ja laitoshoidon kustannukset ovat 3-4 miljardia euroa vuodessa. Nykyinen järjestelmä ei pysty turvaamaan ihmisarvoista ikääntymistä tälläkään hetkellä. Ikääntyneiden palvelutarvetta on vähennettävä, tinkimättä kuitenkaan elämänlaadusta ja hyvinvoinnista. Tämä on mahdollista, tule kuuntelemaan miten!


31.1.2023 klo 8.30 – 8.45
Tuki- ja liikuntaelinvaivojen ei tarvitse maksaa miljardeja
 

Tuki- ja liikuntaelinvaivat maksavat yhteiskunnalle neljä miljardia euroa vuodessa. Puolet kuluista syntyy menetetystä työpanoksesta ja sosiaaliturvasta, puolet terveydenhuollosta. Merkittävä osa kustannuksista on ehkäistävissä, tule kuuntelemaan miten! 

Tietoiskut päättäjille

Juho Korpi

Erityisasiantuntija
(ammatilliset asiat, terveys- ja koulutuspolitiikka)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti