14/10/2020

Jäsenyhdistysten kannustusrahan saanut Sanna Hosio on tiedonjanoinen työmyyrä

Suomen Fysioterapeuttien jäsenyhdistysten kannustusraha myönnettiin tänä vuonna Keski-Suomen Fysioterapeutit ry:n esityksestä fysioterapeutti Sanna Hosiolle. Yhdistys luonnehtii Muuramesta kotoisin olevaa pitkän linjan yrittäjää aktiiviseksi toimijaksi, joka hakee jatkuvasti päivitystä omaan osaamiseensa ulkomaita myöten. Hän uhraa paljon aikaansa saadakseen oman toimintansa mahdollisimman vaikuttavaksi ja tehokkaaksi, asiakkaiden parhaaksi.

Monipuolisesti aktiivinen Sanna on mukana myös yhdistystoiminnassa. Paikallistoiminnan lisäksi hän on toiminut useamman kauden liiton hallituksessa ja mm. yrittäjätoimikunnan jäsenenä.

Olen hämmentynyt ja alkuun olin sanatonkin, huomionosoituksesta ilahtunut Sanna huokaa.

Monta rautaa tulessa vaatii veronsa. Sanna kertookin, että on viime vuosina joutunut pohtimaan oman jaksamisensa rajoja. Perhe, harrastukset, hyvä ruoka ja uni ovat nousseet arvoasteikossa korkealle. Kaikelle muulle löytyy silti aikaa – rakkaudesta lajiin.

–Olen hulluna työhöni! Kuntoutujat, joiden kanssa saan tehdä työtä, ovat olleet jatkuvan oppimiseni taustalla, Sanna pohtii. –Heidän kanssaan työskennellessä haluan tulla yhä paremmaksi ja osaavammaksi fysioterapeutiksi.

Jouluna tulee 20 vuotta siitä, kun Sanna aikanaan valmistui fysioterapeutiksi.

–Vastavalmistuneena koin olevani raakile, ja epävarmuus osaamisesta oli valtava. Kuitenkin ensimmäisessä työpaikassa, Saarijärven terveyskeskuksessa, kipinä syttyi mahtavien kollegoiden kanssa. Neurologiseen fysioterapiaan tutustuin hiljalleen ja vauhtiin päästyäni en vaihtaisi päivääkään pois, hän sanoo.

Paitsi aktiivisena oppijana, myös kouluttajana tunnettu Sanna toivoo voivansa jakaa osaamistaan mahdollisimman hyvin kollegoilleen ympäri Suomen. Heti kun meneillään olevat maisteriopinnot Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on saatu pakettiin, on Bobath-kouluttajaksi opiskelun vuoro.

–Vierivä kivi ei sammaloidu, Sanna naurahtaa. –Opiskelu ei lopu varmasti koskaan. Uutta tietoa tulee jatkuvasti ja alamme kehittyy, hän jatkaa.

Kiitosta Sanna antaa paitsi kollegoilleen ja muille yhdistystoimijoille, myös perheelleen ja erityisesti omille vanhemmilleen, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet esimerkiksi ulkomailla käydyt koulutukset, gradun tekemisen ja jaksamisen silloin, kun tilanne on ollut tiukka.

 


Taustaa: Liiton jäsenyhdistysten kannustusrahastosta myönnetään vuosittain palkinto fysioterapian kehittämisestä ja tunnetuksi tekemisestä. Yhdistykset voivat ehdottaa kannustusrahan saajia vuosittain toukokuun loppuun mennessä. Valinnan suorittavat yhdistysten edustajat syksyn puheenjohtajatapaamisen yhteydessä.