25/04/2024

KT julkaisi ohjeen tehtävälisien huomioimisesta palkkausjärjestelmän uudistuksessa 

Julkisella sektorilla työnantajapuolta edustava Kunta- ja hyvinvointialuetyöntekijät KT julkaisi viime viikolla ohjeistuksen tehtävälisien käyttäytymisestä SOTE-työehtosopimuksen palkkahinnoittelun uudistuksessa. Tehtävälisiin aiemmin oikeuttaneita tehtäviä tulee nyt verrata uusien hinnoittelukohtien (palkkaryhmät) kriteereihin. 

Hyvinvointialueiden tulee sijoittaa kaikki SOTE-sopimuksen alle kuuluvat tehtävät oikeisiin liitteisiin ja niiden sisällä oleviin hinnoittelukohtiin. Lisäksi työnantajan on tarkistettava, että tehtävästä maksettava tehtäväkohtainen palkka on vähintään kyseisen hinnoittelukohdan peruspalkan suuruinen. Perusperiaatteena on myös se, että kenenkään kokonaispalkka (tehtäväkohtainen palkka + tehtävälisät) ei saa muutoksen yhteydessä laskea. 

Palkkaryhmä vai tehtävälisä?

Mikäli peruspalkan ohella on aiemmin maksettu tehtävälisiä, työnantajan tulee tunnistaa, mistä tehtävistä lisiä on maksettu. Sen jälkeen hänen on tarkistettava, onko näitä lisiin oikeuttavia tehtäviä nyt kirjattu joidenkin uusien palkkahinnoittelukohtien kriteereiksi.  

Mikäli kyseistä tehtävää ei löydy uusista hinnoittelukohdista, tai henkilö esimerkiksi sijoittuu jo jonkin toisen tehtävänsä nojalla samaan kohtaan, erillistä tehtävälisää on maksettava jatkossakin. 

KT on esittänyt useita käytännön esimerkkejä, joiden tarkoituksena on auttaa hahmottamaan tehtävälisien käyttäytymistä palkkausjärjestelmän uudistuksessa. 

» Lue lisää: KT | Tehtävälisien käyttäytyminen SOTE-sopimuksen palkkahinnoittelu-uudistuksessa

KT julkaisi ohjeen tehtävälisien huomioimisesta palkkausjärjestelmän uudistuksessa 

Katri Partanen

Erityisasiantuntija
(julkinen sektori, suoravastaanotto, kansainväliset asiat)

p. 0207 199 596
katri.partanen@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä henkilökohtainen suojattu sähköposti