24/05/2024

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut (päivittyvä uutinen)


Päivitys 24.5. | Tänään neuvoteltiin toista kertaa valtakunnansovittelijalla. Neuvottelut osapuolten välillä jatkuvat maanantaina 27.5. 


Päivitys 17.5. | Neuvottelut valtakunnansovittelijan johdolla alkoivat 16.5. ja jatkuvat seuraavan kerran perjantaina 24.5.


Yksityistä terveyspalvelualaa edustava Terveyspalvelualan Unioni on hakenut vapaaehtoista sovittelua pitkittyneeseen työehtosopimusneuvottelutilanteeseen.

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuskausi päättyi 30.4.2024, eivätkä sen jälkeen käydyt neuvottelut ole tuoneet toivottua ratkaisua.

Terveyspalvelualan Unioni päätti hakeutua vapaaehtoiseen sovitteluun, koska neuvottelut työnantajaosapuolen kanssa eivät ole edenneet. Neuvotteluja jatketaan näin ollen valtakunnansovittelijan toimistossa torstaina 16.5. klo 14 alkaen.

Kuntoutusalan Asiantuntijat, johon kuuluvat Suomen Fysioterapeutit sekä Toimintaterapeuttiliitto, neuvottelee työehtosopimuksesta osana Terveyspalvelualan Unionia. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali ry. Terveyspalvelualan Unioni on ammatillisesti laajin terveyspalvelualan neuvottelujärjestö. Se edustaa neuvotteluissa kahdeksaa jäsenjärjestöään.

Unionin solmima työehtosopimus on normaalisitova, eli se sitoo tietyin ehdoin työnantajia, jotka kuuluvat työnantajaliittoon. Terveyspalvelualan työehtoja noudattavat mm. yksityiset terveyskylpylät ja kuntoutuslaitokset, sairaalat sekä lääkäri- ja työterveysasemat sekä mainittuihin yrityksiin kuuluvat laboratorio-, röntgen-, muut lääketieteelliset tutkimuslaitokset ja fysikaaliset hoitolaitokset.

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut (päivittyvä uutinen)

Emmi Aalkivi

Erityisasiantuntija
(yksityinen sektori, kirjaaminen)

p. 045 7884 3359
emmi.aalkivi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti