Digitaaliset palvelut tukevat kotihoidon asiakkaiden kuntoutusta

Aika 08.04.2024
Paikka Verkkokoulutus
Koulutuksen järjestäjä Suomen Fysioterapeutit ry

Työelämän hyvät käytännöt -webinaarisarja jatkuu!

DigiRehab -kuntoutusmallissa kotihoidon asiakkaiden kuntoutusta lisätään ja tuetaan digitaalisella sovelluksella. Tanskassa kehitetty DigiRehab on sovellus, jonka avulla voidaan tunnistaa kuntoutusta tarvitsevat asiakkaat, laatia heille yksilöllinen harjoitusohjelma ja seurata kuntoutuksen toteutumista ja vaikuttavuutta. Lisäksi ohjelma tukee kuntoutuksen toteutusta.

DigiRehab -kuntoutusmalli on levinnyt Tanskasta maailmalle kuluneen kymmenen vuoden aikana. Toimintamallissa kuntoutuksen tavoitteena on kotihoidon asiakkaiden omatoimisuuden lisääntyminen, palvelutarpeen kasvun hidastuminen ja näiden kotihoidon käyntien vähentyminen. Toimintamallin keskiössä on hoitohenkilöstön sitouttaminen asiakkaan kuntoutukseen, jolloin fysioterapeuttien työaikaa voidaan keskittää vaativiin kuntoutusjaksoihin ja asiantuntijatyöhön.

Suomessa ensimmäiset DigiRehab-pilotoinnit tehtiin vuonna 2023. Webinaarissa kuulet pilotointijaksojen kokemuksia. Tulokset ovat olleet vakuuttavia, sillä kuntoutusjaksolle osallistuneista kotihoidon asiakkaista toimintakyky parantui yli 80 prosentilla. Hoitohenkilöstö on myös kokenut DigiRehab-sovelluksen toimivaksi ja sen itsenäinen käyttö on onnistunut hyvin.

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.

Ajankohta 8.4.2024 klo 13:30-15:00

Liity webinaariin tästä!

Täältä löydät sarjan aiemmat jaksot