15/11/2022

Akavan uusi puheenjohtaja on Maria Löfgren

Akavan liittokokous valitsi eilen maanantaina 14.11. Maria Löfgrenin Akavan puheenjohtajaksi. Liittokokous äänesti valinnasta ja vaali ratkesi Löfgrenin hyväksi ensimmäisellä kierroksella hänen saatuaan 514 ääntä. Hänen puheenjohtajakautensa alkaa heti ja jatkuu keväällä 2024 pidettävään liittokokoukseen asti.

Maria Löfgren on oikeustieteen kandidaatti, ja hän siirtyy tehtävään Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänellä on pitkä työkokemus Akava-yhteisöstä ja yksityiseltä sektorilta.

JUKOn toiminnanjohtajan ja neuvottelijan roolissa Löfgren on ollut myös Suomen Fysioterapeuttien läheinen yhteistyökumppani julkisen sektorin sopimusneuvotteluissa.

Otan tehtävän vastaan suurella innostuksella ja korostan, että puheenjohtajan työ vaatii kykyä tiimityöhön. Tulokset syntyvät yhteistyöstä ja yhteisymmärryksestä sekä osallistamisella. Moni kaipaa luottamuksen palauttamista työmarkkinoille, minkä näen tärkeänä osana uutta tehtävääni. Kiitän lämpimästi tukijoitani ja teen kaikkeni ollakseni koko Akava-yhteisön luottamuksen arvoinen. Lämmin kiitos myös vastaehdokkaalleni Jari Jokiselle rakentavista keskusteluista ja miellyttävästä ilmapiiristä, Maria Löfgren toteaa.

Löfgren korostaa, että työntekijöiden pitäminen työkykyisinä ja hyvinvoivina on talous- ja työllisyyspolitiikan kovaa ydintä siinä missä verotus ja julkisen talouden tasapaino.

Akavan liittokokous pidettiin Helsingissä ja siinä olivat edustettuina kaikki 36 Akavan jäsenliittoa. Äänestyksessä annettiin yhteensä 897 ääntä. Löfgrenin vastaehdokas Jari Jokinen sai 383 ääntä.

Akavan puheenjohtajan tehtävä on päätoiminen. Hänen tehtäviinsä kuuluu muuan muassa Akavan hallituksen ja toimiston johtaminen sekä Akavan edustaminen julkisuudessa.