27/05/2022

Avoin webinaari 31.5. sopimusneuvotteluiden tilanteesta nyt ja tulevaisuudessa

Odottaako kunta-ala sopua vuoden loppuun?

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluita on käyty tuloksetta tammikuusta alkaen. Edes valtakunnansovittelija ja sovittelulautakunta eivät saaneet osapuolia riittävän lähelle toisiaan. Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat nyt irrottautuneet kokonaan neuvotteluista ja ilmoittaneet voivansa hyvin odottaa vuoden vaihteeseen, jolloin uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. Samalla koko muu kunta-ala on tilanteen panttivankina ja uhkaa jäädä kuluvalta vuodelta kokonaan ilman palkkojen yleiskorotuksia.

Suomen Fysioterapeuttien jäseniä sekä kunta-alalla että tulevilla hyvinvointialueilla edustavan Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren tulee avoimeen webinaariimme kertomaan ajantasaisen neuvottelutilanteen ja tulevaisuuden näkymät. Onko nykyinen neuvottelujärjestelmä tiensä päässä? Syntyykö vielä sopu? Mitä vaihtoehtoja meillä on? Miltä näyttää fysioterapeuttien palkkakehitys?

Myös yksityissektorilla sakkaa

Yksityisellä sektorilla fysioterapeutteja koskeva Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimus TPTES ei ole yleissitova, mutta se on käytössä mm. yksityisissä kuntoutuslaitoksissa ja yksityisellä lääkäriasemilla. Terveyspalvelualan Unionin ja työnantajapuolta edustavan Hyvinvointiala HALI ry:n väliset neuvottelut uudesta sopimuksesta ovat nekin osoittautuneet haastaviksi. Aiempi sopimus päättyi 30.4., eikä uutta ole vielä saatu sovittua.

Suomen Fysioterapeuttien kehittämisasiantuntija Juho Korpi avaa webinaarissa yksityisen sektorin tilannetta yhdessä työnantajapuolta edustavan Hyvinvointiala HALI ry:n neuvottelujohtaja Jukka-Pekka Tynin kanssa.

Tule mukaan esittämään kysymyksiä Tiinalle, Marialle, Jukka-Pekalle ja Juholle! Tilaisuudesta tehdään myös tallenne, joka on avoimesti kaikkien katsottavissa keskiviikosta 1.6. alkaen.

Tallenne liiton jäsenille

Pääset katsomaan webinaarin tallenteen alla olevan linkin kautta. Saat sen näkyville kirjautumalla sivustolle omilla jäsentunnuksillasi.