15/01/2019

Danske Bankin uusi akavalainen etu tekee sijoittamisen helpoksi

Sijoittamisen aloittaminen on helpompaa kuin uskotkaan – ja se voi olla myös ensiaskeleesi taloudelliseen mielenrauhaan

Taloudellisessa mielenrauhassa on kyse ennen kaikkea siitä, millaiseksi taloudellisen tilanteemme tunnemme ja miten se vaikuttaa meihin: voinko tehdä niitä asioita joita haluan ja elää sellaista elämää kuin toivon? Voinko jäädä opintovapaalle, matkustaa tai viettää halutessani enemmän aikaa perheeni kanssa?

Näiden samojen kysymysten äärellä on myös Danske Bankin sijoitusnäkemyksen parissa työskentelevä Kaisa Kivipelto, joka nyt äitiyslomalla ollessaan ja pienen tyttärensä kanssa touhutessaan on pohtinut paljon omaa taloudellista mielenrauhaansa ja sitä, miten siihen voi vaikuttaa.

– Sijoittamisen aloittaminen ei oikeastaan ole sen kummempaa kuin että laittaisit rahaa säästötilille, se ei vaadi sen enempää tietoa tai taitoa. Kuitenkin aloittamalla sijoittamisen annat itsellesi mahdollisuuden vaurastua ja saada taloudellista mielenrauhaa – eli mahdollisuuden keskittyä siihen, mikä on sinulle tärkeää, Kivipelto summaa.

Hän kertoo, että esimerkiksi sijoitusblogeissa ja sijoitukseen keskittyneissä keskusteluryhmissä uskotaan vahvasti, että jokaisella aikuisella on mahdollisuus vaikuttaa varallisuuteensa, jos esteenä ei ole sairaus tai työttömyys.

– Aloittaakseen sijoittamisen ei todellakaan tarvitse olla miljonääri. Kun tiedät omat tulosi ja menosi, ei ole vaikeaa määritellä, paljonko voit sijoittaa kuukaudessa. Työssäkäyvälle henkilölle suosittelemme, että nettotuloista erilaisiin sijoituksiin laittaisi 15 %. Mutta jos oma taloudellinen tilanne on tiukempi, vaikka ihan jo kympillä kuukaudessa voi alkaa sijoittaa.

– Sijoitukset voi myös aina antaa asiantuntijan hoidettavaksi vaikka sijoitusrahaston tai varainhoitoratkaisun kautta.

Yhdysvalloissa tutkittiin yksityissijoittajien luottamusta omiin kykyihinsä yhdistettynä sijoitussalkun tuottoihin. Tutkimuksen mukaan miehet yliarvioivat oman kykynsä lyödä markkinan tuoton, kun taas naiset aliarvioivat.  Naisten vahvuus on pitkäjänteisyydessä: Kun sijoittaminen aloitetaan, säästetään säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain valittuihin kohteisiin, eikä tehdä paljon kauppaa. Kivipelto haluaakin rohkaista erityisesti naisia luottamaan itseensä sijoittajina.

– Näyttäisi siltä, että naiset toimivat miehiä yleisemmin ammattisijoittajien tavoin, ja sen myötä naisten sijoitussalkut tuottavat keskimäärin paremmin kuin miesten. Olisiko siis naisten aika ottaa harppaus itseluottamuksessa!

Edut sijoituspalveluista Akavan jäsenliittojen jäsenille

  • Akavalainen sijoittaa kanssamme edullisemmin vaikka ei siirtäisi kokonaisasiakkuutta: Danske-tili ja verkkotunnukset veloituksetta.
  • Kaupankäynti Online -palvelu ilman kuukausimaksuja ja arvo-osuustilin siirto Danske Bankiin 0 euroa. Akavalainen maksaa vain välityspalkkiot kaupoista. Lisäksi etuja sijoittajan lisäpalveluista.
  • Danske Varainhoito- ja Danske sijoitusneuvontapalveluista 15 % alennus.
  • Yrittäjälle ilmainen kartoitustapaaminen ja tukea henkilökohtaisissa lainopillisissa asioissa.

Danske Bankin Varainhoito Online -palvelu tekee sijoittamisen aloittamisen helpoksi, riippumatta sijoitettavasta summasta tai aiemmasta sijoittamiskokemuksesta. Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

www.danskebank.fi/akava