30/05/2024

Henkilöjäsenten edustajavaalin tulos nyt selvillä

Liiton henkilöjäsenten edustajat ja varaedustajat tulevalle kolmivuotiskaudelle ovat nyt selvillä. Edustajavaali päättyi 22. toukokuuta ja sen perusteella edustajistoon valittiin 7 varsinaista sekä 7 varaedustajaa.

Uudet edustajat listattuna vaalin äänisaaliin mukaisessa järjestyksessä, eniten ääniä saanut ensimmäisenä.

Henkilöjäsenten edustajat

Tomi Korpi
Heli Harsunen
Anne Kärki
Emma Mälkiä
Sari Hautaviita
Emilia Perkkola
Anna Rajala  

Henkilöjäsenten varaedustajat

Anna Troberg 
Meri Turtola 
Kirsi Töyrylä-Aapio 
Päivä Kankaanmäki 
Saana Saarimäki 
Petri Kettunen 
Pinja Nieminen 

Varajäsenten osalta äänet menivät tasan Pinja Niemisen ja Eveliina Ohtosen kesken, joten vaalitoimikunta suoritti sääntöjen mukaisen arvonnan, jonka perusteella varajäseneksi valittiin Nieminen. Näin ollen ehdokkaina olleista Ohtonen ja Teija Sorri jäivät vielä ilman edustajapaikkaa. Heitä voidaan kuitenkin hyödyntää myöhemmin kolmivuotiskauden aikana, mikäli nyt valittuja edustajia siirtyy liiton hallitukseen tai edustajapaikkoja vapautuu muista syistä. 


Edustajisto on Suomen Fysioterapeuttien ylin päättävä elin. Se kokoontuu normaalitilanteessa kerran vuodessa. Edustajiston tehtäviin kuuluu muun muassa liiton puheenjohtajiston ja hallituksen valinta sekä toimintasuunnitelmien ja talousarvioiden hyväksyminen.  

Kaikkiaan liiton edustajistossa on tulevalla toimikaudella 25 jäsentä. Henkilöjäsenten ohella edustajapaikat täytetään liiton jäsenyhdistysten nimeämillä edustajilla. Listan kaikista edustajista löydät kesäkuun Fysioterapia-lehdestä.