15/03/2022

Kunta-alan lakkovaroitus Turun ja Oulun kaupungeissa

Kunta-alan palkansaajien pääneuvottelujärjestöt JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) ovat tänään 15.3.2022 jättäneet Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle ja valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalle Turun ja Oulun kaupunkeja koskevan lakkovaroituksen.

Lakkovaroituksella järjestöt haluavat vauhdittaa kunta-alan jäissä olevia virka- ja työehtosopimusneuvotteluja. KT keskeytti neuvottelut 28. helmikuuta.

Turun ja Oulun kaupunkien työntekijöitä koskeva lakko toteutuisi 6.-7.4.2022. Lakko alkaisi 6.4.2022 klo 00.01, jos neuvotteluratkaisuun työnantajan kanssa ei päästä sitä ennen. Työnseisaus kestäisi kaksi vuorokautta ja päättyisi 7.4.2022 klo 23.59. Lakko koskee kaikkia tällä välillä alkavia työvuoroja ja kestää päättyvän työvuoron loppuun.

Työ- ja elinkeinoministeriö voi siirtää lakon alkamista tästä kahdella viikolla. Lisäksi virkamiesten lakkoa voidaan siirtää edelleen vielä viikolla. Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Muut annetut lakkovaroitukset

JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) ovat jo aiemmin jättäneet kaksi lakkovaroitusta. Lakoista ensimmäinen koskisi Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkeja ja se toteutuisi 23.–24.3., ellei ratkaisua synny tai lakkoja siirretä. Toisen lakkovaroituksen järjestöt jättivät viime perjantaina. Varoitus koskee Kuopion ja Tampereen kaupunkeja, ja lakkopäivät olisivat 29.-30.3.

Lakkouhkien lisäksi kunta-alalla oli 7.-13.3. voimassa JUKOn ja JAUn ilmoittama ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Järjestöt ilmoittivat eilen uudesta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka tulee voimaan 21.3. ja jatkuu 27.3. saakka.

Työriita nyt valtakunnansovittelijalla

JUKO tavoittelee aina ensin neuvotteluratkaisua, ja kunta-alan työriitaa sovitellaan tälläkin viikolla valtakunnansovittelijan luona.

Mikäli ratkaisuun ei päästä neuvotteluteitse, JUKOlla on valmius lisätä painostustoimia.

Olemme lähettäneet kuntasektorilla jäsenrekisteritietojemme mukaan työskenteleville palkansaajille aiheesta kohdennetun viestin. Löydät sen tarvittaessa täältä.