13/01/2023

Mitä tehdä, jos palkka ei näy tilillä palkanmaksupäivänä?

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden alussa. Julkisuudessa on viime viikkoina ollut esillä uusien organisaatioiden palkanmaksuun liittyviä epävarmuuksia. Työnantajat ovat rauhoitelleet tilannetta ja vakuuttaneet, että järjestelmiä on testattu ja todettu toimiviksi.

Tänään perjantaina 13.1.2023 järjestelmät menevät ensimmäiseen todelliseen testiin, kun hyvinvointialueiden ensimmäiset palkat tulevat maksuun. Tänään maksetaan palkka niille, joiden palkkapäivä on kuun 15. päivä (palkkapäivä saattaa olla myöhemminkin tämän kuun aikana hyvinvointialueesta ja työsopimuksesta riippuen).


Jos et saa palkkaasi palkkapäivänä tai se on maksettu väärin, toimi näin!

  1. Ole ensin yhteydessä palkanlaskentaan
  2. Jos et tavoita palkanlaskentaa tai asia ei muutoin selviä sitä kautta, ota yhteys esihenkilöösi ja selvitä, miten tilanteessa tulee toimia. Työpaikoilla on todennäköisesti olemassa ohjeet tilanteen varalta. 
  3. Mikäli asia ei selviä paikallisesti työpaikallasi, käänny oman luottamusmiehesi puoleen. 
  4. Jos mikään edellisistä ei tuota tulosta, ota yhteyttä ammattiliittoosi. Suomen Fysioterapeutit auttaa jäseniään myös palkanmaksuun liittyvissä ongelmissa.

Tarkista palkkakuittisi ja varmista, että palkka on maksettu oikein siinäkin tapauksessa, että se on maksettu ajallaan. Hyvinvointialueelle siirryttäessä palkan osien (tehtäväkohtainen palkka, henkilökohtainen lisä, työkokemuslisä jne.) tulisi säilyä ennallaan.

Tarkista myös, että työnantaja on perinyt liiton jäsenmaksun palkasta, mikäli olet hoitanut jäsenmaksusi työnantajaperinnän kautta.

Mitä tehdä, jos palkka ei näy tilillä palkanmaksupäivänä?

Katri Partanen

Erityisasiantuntija
(julkinen sektori, suoravastaanotto, kansainväliset asiat)

p. 0207 199 596
katri.partanen@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä henkilökohtainen suojattu sähköposti

Lomalla 15.-19.4.2024