17/01/2022

Muista antaa äänesi aluevaaleissa – nyt päätetään isoista asioista!

Muutos on mahdollisuus ja nyt on aika varmistaa tulevaisuuden suuntalinjat! Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen toimeenpano tarjoaa mahdollisuuden korjata nykyisen järjestelmän keskeisiä valuvikoja. Hyvinvointialueilla on jatkossa merkittävä päätäntävalta siitä, kuinka paljon investoidaan ennaltaehkäisyyn ja terveyden edistämiseen sen sijaan, että annetaan ongelmien kasautua kalliin erikoissairaanhoidon kontolle.

Ikääntyneiden hoitokriisi voidaan ratkaista kuntoutuksella, väljemmillä asuintiloilla ja vuoteeseen hoitamisen lopettamisella. Työkyvyn menettämistä ja pitkiä sairauslomia voidaan vähentää korjaamalla tuli- ja liikuntaelinvaivojen sekä mielenterveyden ongelmien kuntoutusvaje. Kasvavan sukupolven terveydestä ja hyvinvoinnista on huolehdittava ja syrjäytymiskierre katkaistava.

Rohkealla uudistuksella voidaan säästää miljardeja euroja

Tehottomista toimintatavoista tulee uskaltaa luopua ja valjastaa sekä tehtävänsiirroilla että rohkealla budjetoinnilla sote-ammattilaisten laaja osaaminen tehokkaaseen käyttöön. Sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmat eivät ratkea hoitajia ja lääkäreitä lisäämällä. Tarvitsemme uutta osaamista ja uusia toimintatapoja, enemmän ennakointia ja vähemmän reagointia. Muutoksen aika on nyt.

Muista antaa äänesi aluevaaleissa, joiden varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022. Valitse ehdokkaasi viisaasti, sillä nyt valituksi tulleilla on tulevina vuosina päätäntävalta isoissa kysymyksissä.

Oman alueesi ehdokkaat ammattinimikkeineen löydät täältä: https://tulospalvelu.vaalit.fi/AV-2022/fi/ehd_listat_kokomaa.htm