29/11/2023

Avoimien työpaikkojen määrä väheni lokakuussa

Suomessa oli lokakuussa 372 työtöntä fysioterapeuttia, joista lomautettuna oli kokoaikaisesti yhdeksän ja lyhennetyllä työviikolla 20. Avoimia työpaikkoja oli 253, yli neljäkymmentä vähemmän kuin syyskuussa.

Pulaa työpaikoista on edelleen etenkin Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla, jossa jokaista avointa työpaikkaa kohden on kuusi työtöntä työnhakijaa. Pohjois-Karjalassakin yhdestä työpaikasta kilpaili kolme työtöntä työnhakijaa.

Työntekijäpula vaivaa edelleen Kymenlaaksoa ja Kanta-Hämettä, joissa yhtä työpaikkaa kohden ei riitä edes yhtä työnhakijaa. Etelä-Savossa, Kainuussa, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa työntekijätarjonta on edelleen niukkaa. Työttömien määrä onkin näillä alueilla pieni.

Avoimia työpaikkoja oli määrällisesti eniten Uudellamaalla (75), Varsinais-Suomessa (29) ja Satakunnassa (17).

– Avoimien työpaikkojen määrä oli lokakuussa selvästi syyskuuta vähäisempi, joka on nykyisessä työttömyystilanteessa valitettavaa, harmittelee Suomen Fysioterapeuttien erityisasiantuntija Juho Korpi.

Työttömiä oli eniten Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Työttömyys keskittyy edelleen suuriin kaupunkeihin: Helsingissä kokoaikaisesti työttömänä oli lokakuun lopussa 54 fysioterapeuttia, Oulussa 28, Tampereella 24 ja Jyväskylässä 20.

Työttömiä fysioterapeutteja oli syyskuussa kaikkiaan lähes kahdeksassakymmenessä kunnassa. Yli kahdessasadassa kunnassa työttömiä fysioterapeutteja ei ollut lainkaan.

– Suurten kaupunkien ulkopuolellakin on paljon työttömyyttä. Pienemmissä kunnissa työttömiä on yhdestä kolmeen, Korpi kertoo.

Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhdeksän ja osittain lomautettuja 20. Lomautuksia on ollut kuluneena vuonna hyvin vähän.

 

Alla olevalta kartalta näet työttömien työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen määrän maakunnittain (vaihda karttanäkymää pudotusvalikosta).

Kuukausittaisen työllisyyskatsauksen ja pitkäaikaisseurannan löydät Fysioterapeuttien työllisyystilanne -sivulta.

 

Avoimien työpaikkojen määrä väheni lokakuussa

Juho Korpi

Erityisasiantuntija
(ammatilliset asiat, terveys- ja koulutuspolitiikka)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti