Liity jäseneksi
eAsiointi

Fysioterapeuttien työllisyystilanne

Tällä sivulla seurataan fysioterapeuttien työmarkkinatilannetta. Oheisesta kartasta näet maakunnittain fysioterapian avoimet työpaikat, työttömät työnhakijat, kaikki työnhakijat sekä työnhakijat yhtä työpaikkaa kohden (suhdeluku). Jos suhdeluku on alle yhden, tarkoittaa se että työnhakijoita on vähemmän kuin vapaita työpaikkoja, eli työntekijöistä on pulaa. Jos suhdeluku on yli yhden, tarkoittaa se että työnhakijoita on enemmän kuin työpaikkoja, eli työpaikoista on pulaa. Vaihda karttanäkymää pudotusvalikosta (piilota näkymä kartan oikeasta alakulmasta). Jos maakunnan kohdalla ei ole tietoja, niitä ei ole ollut saatavilla.

Kuukausikatsaus

Heinäkuu 2023

Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa on pulaa työpaikoista. Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla on puolestaan pulaa työntekijöistä.

Avoimia työpaikkoja oli eniten Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa. Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Keski-Suomessa oli eniten työttömiä.

Kaikkiaan heinäkuussa 2023 koko suomessa oli 390 työtöntä fysioterapeuttia ja 252 avointa työpaikkaa.

Tiedot päivitetty 23.8.2023

Seuraava päivitys 26.9.2023

 

Työmarkkinatilastojen julkaisuaikataulun löydät täältä ja viimeisimmät tilastot täältä. Tutustu myös Ammattibarometrin tietoihin täältä.

 

Pitkän aikavälin muutokset

Työttömien työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen määrä on ollut työntekijöiden kannalta epäedullinen 2000-luvun alkupuolelta lähtien. 2010-luvulla työttömien määrä oli selvästi suurempi kuin avoimien työpaikkojen määrä. Koronaviruspandemian vaikutus näkyy vuoden 2020 voimakkaana piikkinä. Keväällä 2020 lähes 2 000 fysioterapeuttia oli lomautettuna.

Maaliskuussa 2022, ensi kertaa lähes 15 vuoteen, työttömiä työnhakijoita oli vähemmän kuin avoimia työpaikkoja.

 

Työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat 01/2006 – 06/2023

 

Täältä löydät avoimia työpaikkoja

Työntekijöitä haetaan myös sosiaalisen median erilaisissa ammattilaisryhmissä.

Fysioterapeuttien työllisyystilanne

Juho Korpi

Erityisasiantuntija
(ammatilliset asiat, terveys- ja koulutuspolitiikka)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi
KorpiJuho

» Lähetä suojattu sähköposti