11/04/2024

Fysioterapeuttien työttömyys taittui helmikuussa

Fysioterapeuttien työllisyystilanne parani helmikuussa selvästi. Uusia työpaikkoja avautui edelleen varsin runsaasti ja työttömien määrä kääntyi laskuun lähes koko Suomessa. Alueelliset erot ovat edelleen merkittäviä ja yhä useammalla alueella on työntekijäpulaa.

Avoimia työpaikkoja oli helmikussa useita lähes kaikilla alueilla, mutta pulaa työpaikoista on  edelleen etenkin Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla, sekä hieman pienemmässä mittakaavassa Pohjois- ja Etelä-Karjalassa. Pirkanmaalla tilanne on parantunut. Eniten avoimia työpaikkoja oli tuttuun tapaan Uudellamaalla.

– Pohjois-Savon rekrytointibuumi jatkuu jo kolmatta kuukautta , siellä on edelleen 29 työpaikkaa avoimena, toteaa Suomen Fysioterapeuttien erityisasiantuntija Juho Korpi.

Työntekijöistä on pulaa Kymenlaaksossa, Pohjanmaalla, Kainuussa ja Kanta-Hämeessä. Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa on puolestaan edelleen kovaa kilpailua työpaikoista.

Työttömyys on taittunut ja lomautukset edelleen vähäisiä

Työttömien työnhakijoiden määrä vähentynyt reilulla sadalla tammikuuhun verrattuna. Voimakkaimmin työttömyys on vähentynyt Etelä-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Lapissa työttömyys ei ole vielä helpottanut.

– Valmistuneet opiskelijat ovat todennäköisesti löytäneet töitä ja tämä selittää työttömien määrän vähentymistä. Toivottavasti maaliskuussa työttömyysluvut olisivat vielä selvästi nykyistä paremmalla mallilla, Korpi pohtii.

Lukumäärällisesti eniten työttömiä oli edelleen Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Työttömyys keskittyy suuriin kaupunkeihin, joista lähes jokaisessa työttömien määrä on kuitenkin vähentynyt tammikuuhun verrattuna. Toisaalta työttömyys ulottuu myös pienemmille paikkakunnille. Joka neljännessä kunnassa oli helmikuussa ainakin yksi työtön fysioterapeutti.

Lomautusten määrä säilyi helmikuussa maltillisena. Kokoaikaisesti lomautettuna oli yhdeksän fysioterapeuttia ja osittain lomautettuna 18.

Kaikkiaan helmikuussa 2024 Suomessa oli 423 työtöntä fysioterapeuttia ja 266 avointa työpaikkaa.

» Lue työllisyystilanteesta ja avoimista työpaikoista lisää täältä.

 

Fysioterapeuttien työttömyys taittui helmikuussa

Juho Korpi

Erityisasiantuntija
(ammatilliset asiat, terveys- ja koulutuspolitiikka)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti