23/05/2024

Lomautukset ja työttömyys vähenivät huhtikuussa

Huhtikuussa työttömien fysioterapeuttien määrä väheni lähes koko Suomessa ja maaliskuussa lisääntyneet lomautuksen palasivat tavanomaiselle tasolle. Työttömiä työnhakijoita on kuitenkin edelleen kaksinkertaisesti avoimiin työpaikkoihin verrattuna.

Huhtikuussa kuudessa maakunnassa oli avoimena yli kymmenen fysioterapeutin työpaikkaa. Pulaa työpaikoista on edelleen etenkin Pohjois-Pohjanmaalla, sekä hieman pienemmässä mittakaavassa Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Eniten avoimia työpaikkoja oli tuttuun tapaan Uudellamaalla.

–Työntekijöistä on pulaa Kanta-Hämeessä, Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa. Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Lapissa on puolestaan kovaa kilpailua työpaikoista, toteaa Suomen Fysioterapeuttien erityisasiantuntija Juho Korpi.

Työttömyys ja lomautukset vähenivät huhtikuussa

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kaikissa maakunnissa Lappia  ja Uuttamaata lukuunottamatta. Lukumäärällisesti eniten työttömiä on edelleen Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.Työttömyys keskittyy tyypilliseen tapaan suuriin kaupunkeihin.

– Satakunnan voimakas työttömyyspiikki näyttää onneksi tasaantuvan. Samoin lomautuksen kääntyivät onneksi laskuun, Korpi toteaa.

Kokoaikaisesti lomautettuna oli huhtikuussa viisi fysioterapeuttia ja osittain lomautettuna 20.

Kaikkiaan maaliskuussa 2024 Suomessa oli 406 työtöntä fysioterapeuttia ja 209 avointa työpaikkaa.

» Lue työllisyystilanteesta ja avoimista työpaikoista lisää täältä.

Lomautukset ja työttömyys vähenivät huhtikuussa

Juho Korpi

Erityisasiantuntija
(ammatilliset asiat, terveys- ja koulutuspolitiikka)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti