29/09/2023

Työttömien fysioterapeuttien määrässä ei suuria muutoksia

Suomessa oli elokuussa 416 työtöntä fysioterapeuttia, joista lomautettuna oli kokoaikaisesti kuusi ja lyhennetyllä työviikolla 16. Avoimia työpaikkoja oli 292. Määrät ovat kesäkuukausina pysyneet suhteellisen samoina.

Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla on pulaa työpaikoista, sillä jokaista avointa työpaikkaa kohden on 2-3 työtöntä työnhakijaa. Työttömät joutuvat näillä alueilla kilpailemaan myös työpaikasta toiseen vaihtavien työnhakijoiden kanssa.

Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa, Kanta-Hämeessä ja Keski-Pohjanmaalla on puolestaan pulaa työntekijöistä, sillä yhtä työpaikkaa kohden on keskimäärin vain alle kaksi työnhakijaa. Työttömien määrä onkin näillä alueilla pieni.

Avoimia työpaikkoja oli määrällisesti eniten Uudellamaalla (81), Varsinais-Suomessa (22) ja Kymenlaaksossa (20). Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa oli puolestaan eniten työttömiä. Työttömyys keskittyy suuriin kaupunkeihin. Helsingissä kokoaikaisesti työttömänä oli elokuun lopussa 50 fysioterapeuttia, Tampereella 30 ja Jyväskylässä ja Oulussa 27.

Työttömiä fysioterapeutteja oli hieman runsaammin myös Joensuussa (15), Turussa (15), Kuopiossa (12), Espoossa (9), Rovaniemellä (8), Lahdessa (7), Lappeenrannassa (7) ja Vantaalla (7). Seitsemässäkymmenessä muussa kunnassa työttömien fysioterapeuttien oli määrä oli pieni (1-5) ja 225 kunnassa työttömiä fysioterapeutteja ei ollut lainkaan.

Alla olevalta kartalta näet työttömien työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen määrän maakunnittain (vaihda karttanäkymää pudotusvalikosta).

Ajankohtaiset ja yksityiskohtaiset tiedot löydät Fysioterapeuttien työllisyystilanne -sivulta.