24/04/2024

Työttömyystilanne kääntyi maaliskuussa alamäkeen

Fysioterapeuttien työllisyystilanne heikkeni maaliskuussa. Uusia työpaikkoja avautui helmikuuta vähemmän ja työttömien määrä kääntyi nousuun lähes koko Suomessa. Yhä useammalla alueella joudutaan kilpailemaan työpaikoista, mutta muutamilla alueilla työntekijäpula jatkuu.

Maaliskuussa useimmilla alueilla oli avoinna 5-20 fysioterapeutin työpaikkaa. Pulaa työpaikoista on edelleen etenkin Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa, sekä hieman pienemmässä mittakaavassa Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Eniten avoimia työpaikkoja oli tuttuun tapaan Uudellamaalla.

– Satakunnassa työttömyys on lisääntynyt erityisen voimakkaasti maaliskuussa. Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa avoimien työpaikkojen määrä sen sijaan kasvoi merkittävästi, toteaa Suomen Fysioterapeuttien erityisasiantuntija Juho Korpi.

Työntekijöistä on pulaa Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa ja Kanta-Hämeessä. Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Satakunnassa on puolestaan kovaa kilpailua työpaikoista.

Työttömyys ja lomautukset ovat lisääntyneet ja avoimien työpaikkojen määrä vähentynyt

Työttömien työnhakijoiden määrä on lisääntynyt muutamalla kymmenellä helmikuuhun verrattuna. Lukumäärällisesti eniten työttömiä on edelleen Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla, sekä uutena alueena nyt myös Satakunnassa.Työttömyys keskittyy edelleen suuriin kaupunkeihin.

– Lomautusten määrä kolminkertaistui helmikuuhun verrattuna, mutta kokonaismäärä ei ole vielä huolestuttava, Korpi toteaa.

Kokoaikaisesti lomautettuna oli 29 fysioterapeuttia ja osittain lomautettuna 18. Kaikkiaan maaliskuussa 2024 Suomessa oli 436 työtöntä fysioterapeuttia ja 210 avointa työpaikkaa.

» Lue työllisyystilanteesta ja avoimista työpaikoista lisää täältä.

 

Työttömyystilanne kääntyi maaliskuussa alamäkeen

Juho Korpi

Erityisasiantuntija
(ammatilliset asiat, terveys- ja koulutuspolitiikka)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi

» Lähetä suojattu sähköposti