Long COVID – pitkäkestoisen koronavirustaudin hoito ja kuntoutus

Aika 01.11.2021
Paikka Teams-verkkokoulutus
Koulutuksen järjestäjä Suomen Fysioterapeutit

Maksuton ja kaikille avoin webinaari antaa sekä kansalaisille että terveydenhuollon ammattilaisille katsauksen tuoreeseen tietoon pitkäkestoisesta koronavirustaudista. Webinaarissa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • Minkälainen sairaus pitkäkestoinen koronavirustauti (post COVID-19 condition, Long COVID) on ja miten terveydenhuollon ammattilainen tunnistaa sen vastaanotolla?
  • Minkälaista on pitkää koronaa sairastavan kuntoutus? Mitä ohjeita terveydenhuollon ammattilainen voi antaa asiakkaalle? Milloin ohjattu kuntoutus on tarpeen? 

Koulutuksessa tarkastellaan ajankohtaista tutkimustietoa, kansainvälisiä käytäntöjä sekä kokemusperäistä tietoa pitkän koronan hoidosta ja kuntoutuksesta.

Koulutus sopii kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat tai voivat kohdata pitkään koronaan sairastuneet työssään. Samalla se antaa tietoa myös sairastuneille tai sairastumista epäileville kansalaisille.

Luennon sisällöstä vastaa fysioterapeutti Hanna Markkula. Kokemusasiantuntijan näkökulmaa antaa sairaanhoitaja, TtM Taija Rutanen, joka itse pitkäkestoiseen koronaan sairastuneena osaa katsoa asiaa sekä potilaan että terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta.

Katselulinkki 1.11. klo 15-16.30:
Liity tilaisuuteen napsauttamalla tästä