Sydänkuntoutuksen tiedot ja taidot ajan tasalle! 

Aika 08.05.2023
Paikka Verkkokoulutus
Koulutuksen järjestäjä Suomen Fysioterapeutit

Suomen Fysioterapeuttien Sepelvaltimotautipotilaan liikunnallinen kuntoutus  -fysioterapiasuosituksen toinen päivitys julkaistiin 18.11.2022. Nyt on aika ottaa näyttö käyttöön arjen työssä. Suomen Fysioterapeuttien jäsenille maksuton itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus.

Koulutus sisältää sekä itsenäistä opiskelua että verkkoluentoja, jotka ovat katsottavissa myöhemmin tallenteena. Suosittelemme verkkoluennoille osallistumista, koska se tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun ja kysymyksiin. Koulutus toteutetaan sähköisellä oppimisalustalla. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu myös tehtäviä. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 1,5 opintopistettä.

Koulutus sopii kaikille sydänkuntoutuksesta ja liikunnallisesta kuntoutuksesta laajemminkin kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet toteuttaa näyttöön perustuvaa sydänkuntoutusta.

Kouluttajat:

  • fysioterapian ja kuntoutuksen apulaisprofessori Arto Hautala, suositustyöryhmän pujeenjohtaja
  • ft Renja Karhunen, suosituksen kokoava kirjoittaja
  • kehittämisasiantuntija Juho Korpi, suositustyöryhmän koordinaattori

Koulutuksen sisältö:

  • Orientaatiowebinaari – sydänkuntoutuksen nykytila Suomessa (Juho Korpi)
  • Liikunnallisen kuntoutuksen vaikuttavuus (itsenäinen opiskelu)
  • Sydänpotilaan muuttunut hoito ja sydänkuntoutuksen sisältö. Liikunnallisen sydänkuntoutuksen vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus (Arto Hautala)
  • Syventyminen liikunnallisen kuntoutuksen tutkimusnäyttöön (itsenäinen opiskelu)
  • Liikunnallisen sydänkuntoutuksen järjestäminen käytännössä: perusteet, mittaukset, ohjelmointi asiakkaan arkeen, turvallisuus ja asiakasesimerkit

 

Kurssi on suoritettavissa itsenäisesti liiton Vuolearning oppimisalustalla. Tarvitset alustalle käyttäjätunnuksen. Jos et ole aiemmin käyttänyt oppimisalustaa, pyydä käyttäjätunnukset ilmoittautumiset@suomenfysioterapeutit.fi.

Pääset kurssille tästä.