B-studio

B-studio on liiton oma keskusteluohjelma, jossa asiantuntijat keskustelevat alan ajankohtaisista teemoista. Jaksot on tuotettu Apogeen studiolla Pasilassa.

 

Hoitoa vai kuntoutusta hoitajapulaan? (19.20.2022)

Hoitohenkilöstön hätä kentällä on suuri. Työtä on paljon ja tekijöitä liian vähän, etenkin ikääntyneiden palveluissa. Ongelman ratkominen kuntoutuksesta tinkimällä on sekä yksilön että kansantalouden kannalta kestämätöntä. Mikäli ympärivuorokautisen hoidon asiakasmäärät eivät pienene, syöksykierrettä ei saada pysäytettyä.

Varhainen puuttuminen ja oikea-aikainen kuntoutus vähentävät ikääntyneiden sote-palveluiden tarvetta. Kuntoutus keventää hoitotyön kuormaa. Löytyisikö tästä ratkaisu hoitajapulaan?

Suomen Fysioterapeuttien ja Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa aiheesta pääsivät vaihtamaan näkemyksiään kansanedustaja Noora Koponen, vanhusasiainvaltuutetun toimiston erityisasiantuntija Päivi Ahosola ja Taja ry:n toiminnanjohtaja Kukka Junno. Keskustelua johti Suomen Fysioterapeuttien kehittämisasiantuntija Juho Korpi.

Katso jakso tästä

Muistisairaan aktiivinen arki (6.10.2021)

Muistisairaiden toimintakykyä tukeva kuntoutus ei toteudu Suomessa optimaalisesti. Tilaisuudessa keskusteltiin paitsi muistisairaiden kuntoutuksen erityispiirteistä, myös yksinkertaisten perusasioiden tärkeydestä. Pohdimme kuntoutuksen toimivia käytäntöjä, arjen valintojen tärkeyttä sekä yleisiä muistisairauksiin liittyviä väärinkäsityksiä.

Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Suomen Fysioterapeuttien, Muistiliiton sekä Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry:n kesken.

Katso jakso tästä