Liity jäseneksi
eAsiointi

Palkkasuositukset

Suomen Fysioterapeutit ry:n hallitus vahvistaa vuosittain vähimmäispalkkasuositukset yksityisellä sektorilla työskenteleville, jotka eivät ole työehtosopimusten piirissä.

Palkkasuositukset perustuvat fysioterapia-alan palkkatilastoihin, yleiseen työmarkkinatilanteeseen, yksityisen sektorin työehtosopimuksiin, yleiseen palkkakehitykseen sekä inflaatiotasoon. Vähimmäispalkkasuositusten laatimisen perusteista voit lukea lisää täältä.

Palkkasuositusten tarkoituksena on auttaa palkansaajajäseniä palkkaneuvotteluissa ja yrittäjäjäseniä henkilöstömenojen arvioinnissa. Yrittäjäjäsen, lue fysioterapiapalvelujen hinnoittelusta lisää täältä.

Palkkasuositukset ovat ohjeellisia ja edustavat vähimmäistasoa, eli fysioterapeutin perustyöstä maksettavaa pienintä kohtuulliseksi katsottavaa palkkaa.

Palkkauksessa tulee aina huomioida työn vaativuus. Jos työ vaatii lisäkoulutusta tai on muuten luonteeltaan perustyötä vaativampaa, tulee työntekijälle maksaa vähimmäistasoa korkeampaa palkkaa.

Palkkauksessa tulee lisäksi huomioida mahdollinen ilta- ja viikonlopputyö, paikkakuntakohtaiset erityistekijät, työkokemus sekä muut työntekijän henkilökohtaiset ominaisuudet.

Vähimmäispalkat on koottu oheiseen taulukkoon. Liiton hallitus päivittää palkkasuosituksia säännöllisesti.

 

Suomen Fysioterapeutit ry:n suositukset fysioterapeutin kuukausipalkaksi vuonna 2022

pk-seutu = Helsinki, Espoo, Vantaa & Kauniainen

 

Suomen Fysioterapeutit ry:n suositukset fysioterapeutin tuntipalkaksi vuonna 2022

pk-seutu = Helsinki, Espoo, Vantaa & Kauniainen

 

 

Palkkasuositukset

Juho Korpi

kehittämisasiantuntija
(yhteiskunnalliset ja ammatilliset asiat)

p. 0400 166 506
juho.korpi@suomenfysioterapeutit.fi
KorpiJuho

» Lähetä suojattu sähköposti

Palkkasuositusten perusteet

Lue lisää