Liity jäseneksi
eAsiointi

Miten toimintakykyä mitataan

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Lehti julkaisee toimintakykyä käsittelevän juttusarjan, joka tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa. Tästä löydät tähän mennessä julkaistut jutut.

Kirjaamisen villi länsi on aika jättää historiaan - jatkossa rakenne ratkaisee

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli on toimintakykyä käsittelevän juttusarjan neljäs osa. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää

Eettisyys korostuu kun mitataan lapsen toimintakykyä

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli on toimintakykyä käsittelevän juttusarjan kolmas osa. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää

Mitä töihin kuuluu? - Kysymys, joka sinunkin kannattaisi esittää jo tänään

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli on toimintakykyä käsittelevän juttusarjan viides osa. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää

Uusi suositus auttaa MS-potilaan kuntoutuksessa

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli on uuden, toimintakykyä käsittelevän juttusarjan toinen osa. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää

Miten toimintakykyä mitataan?

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli aloittaa uuden, toimintakykyä käsittelevän juttusarjan. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää

AVH-asiakas edellyttää laaja-alaista osaamista

Aivoverenkiertohäiriöön sairastuneiden toimintakyvyn arviointiin saatiin keväällä uusi TOIMIA-suositus. Kyse on jo aiemmin TOIMIAssa julkaistun suosituksen päivittämisestä, sillä suositus AVH- ja MS-kuntoutujan liikkumisen ja osallistumisen arviointiin julkaistiin tietokannassa alun perin jo vuonna 2011.

Lue lisää

Ikääntyneiden sairaalahoito kaipaa uutta otetta

Iäkkään toimintakyky voi heiketä huomaamatta, ja ongelmat paljastuvat vasta, kun hän joutuu sairaalaan. Sairaalahoito tulisi käyttää mahdollisuutena havaita muutokset toimintakyvyssä ja puuttua tilanteeseen kokonaisvaltaisesti.

Lue lisää

Kielimuuri murtuu aidolla kohtaamisella

Uusi TOIMIA-suositus toiminta- ja työkyvyn arvioinnista kotoutumisvaiheessa julkaistiin lokakuun lopussa. Suositus parantaa paitsi alkuarvioinnin laatua, myös helpottaa palveluiden räätälöintiä.

Lue lisää

Fysioterapia on tärkeä osa Parkinsonin taudin hoitoa

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli on toimintakykyä käsittelevän juttusarjan yhdeksäs osa. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää

Suositukset yhdenmukaistavat toimintakyvyn arviointia kuntoutuksessa

Fysioterapia-lehti haluaa tuoda toimintakyvyn arvioimista näkyväksi ja edistää aiheesta käytävää keskustelua. Tämä artikkeli on toimintakykyä käsittelevän juttusarjan kymmenes osa. Sarja tehdään yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Toimintakyvyn mittaamisen ja arvioinnin kansallisen asiantuntijaverkoston TOIMIAn kanssa.

Lue lisää